Χρονόμετρο

  Αν. Ιωσηφίδου & Κ. Πρασσά: Σηκώνουν τα μανίκια και πιάνουν δουλειά

  Δημοσιεύτηκε στις

  Οι  πρώτες τους δηλώσεις στο «Χ» για τους στόχους που θέτουν με την ανάληψη των καθηκόντων τους από 1η Σεπτεμβρίου

   

  Η σύνθεση της διοικητικής ομάδας, που θα πλαισιώσει τη νέα δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ολοκληρώνεται από μέρα σε μέρα. Ήδη, το www.xronometro.com, πρώτο αποκάλυψε ότι την προεδρία της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» αναλαμβάνει η δικηγόρος Αναστασία Ιωσηφίδου, ενώ την αντιδημαρχία καθαριότητας του δήμου Καβάλας η Κορίνα Χιώτη-Πρασσά. Χθες, οι δύο κυρίες μίλησαν στο «Χ» και εμφανίστηκαν έτοιμες να… σηκώσουν μανίκια και να πιάσουν δουλειά από την 1η Σεπτεμβρίου.

   

  Ιωσηφίδου: «Τουριστικός προορισμός όλον τον χρόνο»

  Η κ. Ιωσηφίδου ενημερώθηκε από την ιστοσελίδα μας για την οριστικοποίηση της επιλογή της από την κ. Τσανάκα, όμως στις πρώτες της δηλώσεις για τις προτεραιότητες που θέτει, αναλαμβάνοντας την προεδρία της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» ανέφερε: «Η συγκεκριμένη θέση έχει μεγάλες απαιτήσεις και χρειάζεται πολλή δουλειά. Ευχαριστώ την κ. Τσανάκα για την επιλογή στο πρόσωπό μου, την οποία αποδέχτηκα με μεγάλη ικανοποίηση. Θέλω να αναπτύξουμε περισσότερο τον τουρισμό και εκεί θα πέσει το βάρος, αναπτύσσοντας και τον θρησκευτικό και τον παραδοσιακό τουρισμό. Μελέτησα τα πεπραγμένα και τον ισολογισμό της, που για το 2013 έκλεισε με μια μικρή ζημία. Αυτό επιθυμώ τα επόμενα χρόνια να κλείνει με θετικό πρόσημο και με κέρδη για τη “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”. Με μια πρόχειρη μελέτη στο Κτηματολόγιο, διαπίστωσα ότι πολλά ακίνητα που είναι ιδιοκτησία του δήμου Καβάλας, δεν έχουν καταγραφεί στο Κτηματολόγιο και υπάρχει κίνδυνος να χαθεί περιουσία για τον δήμο. Επίσης, θα αναζητήσουμε ευρωπαϊκά προγράμματα, ώστε να αξιοποιήσουμε όλα τα εγκαταλελειμμένα κτήρια, για να αυξήσει ο δήμος τα έσοδά του. Στόχος μου είναι να αναδείξουμε την Καβάλα ως τουριστικό προορισμό όλο τον χρόνο, ώστε να αυξηθούν τα κέρδη των επαγγελματιών. Σύντομα θα έχω επαφές με τον Στέλιο Σχοινάκη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και τους εκπροσώπους των επαγγελματιών, ώστε να ενημερωθώ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η “Λευκή Νύχτα” ήταν μια καλή αρχή, όμως δεν πρέπει να μείνουμε μόνο εκεί, αλλά να διευρύνουμε τις δυνατότητες μας για να προσελκύουμε επισκέπτες στην πόλη μας. Έχω ήδη κάνει μια πρώτη συζήτηση με τον κ. Λεμονίδη, σε ανεπίσημο επίπεδο».

  Πρασσά: «Θέλουμε μια Καβάλα να λάμπει»

   

  Παρόλο που αναλαμβάνει μια θέση με ευθύνες και πολλή δουλειά στην καθημερινότητα, η νέα Αντιδήμαρχος Καθαρισμού, Κορίνα Χιώτη-Πρασσά δήλωσε στο «Χ» ότι δεν πολυσκέφτηκε την πρόταση της κ. Τσανάκα, την οποία θεωρεί μεγάλη τιμή και εμφανίστηκε έτοιμη να αναλάβει τα καινούργια της καθήκοντά από την 1η Σεπτέμβρη. «Χρειάζεται μεγάλη ιεράρχηση, διότι τα προβλήματα είναι μεγάλα. Είναι μεγάλο στοίχημα ο τομέας της καθαριότητας. Οι πολίτες ήταν δυσαρεστημένοι και ήταν πάρα πολλά τα παράπονά τους στην προεκλογική περίοδο. Πρέπει να αλλάξει η καθημερινότητά μας, να γίνει βιώσιμη η πόλη μας και συνολικά οι 18 οικισμοί του Δήμου Καβάλας. Δεν υπάρχουν πολίτες α’ ή β’ κατηγορίας», τόνισε η κ. Πρασσά.

  Σχετικά με τις προτεραιότητές της, ανέφερε ότι αφού ενημερωθεί, θα προχωρήσει σε περαιτέρω αναφορές, όμως συμπλήρωσε ότι «θέλουμε να δώσουμε άλλο χρώμα στην Καβάλα. Να χαίρεται ο πολίτης να ζει στην πόλη. Προτρέπω τους συμπολίτες μου να πάρουν σκούπα και φαράσι, ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε σε μια καθαρή πόλη. Να δούμε τις ελλείψεις που έχουμε σε τεχνικό και υλικό εξοπλισμό, να γίνει απογραφή. Πρέπει να λάμψει η Καβάλα».

  Αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, σημείωσε πως εδώ και δέκα περίπου χρόνια δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα μπροστά για την ανακύκλωση και χαρακτήρισε «απόφαση της τελευταίας στιγμής την προγραμματική σύμβαση με τη ΔΙΑ.Α.ΜΑ.Θ. Άλλωστε, για τον λόγο αυτό και η κ. Τσανάκα ψήφισε “παρούσα”. Θα ενημερωθούμε και μετά θα πάρουμε αποφάσεις, ειδικά όταν διαχειριζόμαστε δημόσιο χρήμα. Θα γίνει οικονομοτεχνική μελέτη για το κόστος των απορριμματοφόρων και τα ανακυκλώσιμα υλικά που θα πηγαίνουν στη Δράμα. Είναι τεράστια ευθύνη και δεν μπορούμε να αποφασίζουμε στο γόνατο».

   

  Καζανίδης στη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας

  Ο θερμοϋδραυλικός Δημήτρης Καζανίδης, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι ο νέος πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., με τη Δ. Τσανάκα να τον εμπιστεύεται σε αυτή τη νευραλγική θέση, καθώς είναι και κάτοχος Πτυχίου Οικονομικών, ενώ καταλαμβάνει τη θέση του γενικού γραμματέα του Συνδέσμου Εγκαταστατών-Συντηρητών Καυστήρων στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.

  Για τη θέση του προέδρου του νομικού προσώπου «Αλληλεγγύη & Προσχολική Αγωγή», οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τοποθετηθεί η Ευαγγελία Δρακονάκη, ενώ η προεδρία των Σχολικών Επιτροπών θα ανατεθεί στη Μαρία Φραντζεσκάκη.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.