Χρονόμετρο

  ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Όπου εμφανίζεται ο ιός του Δυτικού Νείλου, μένει»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Κάλεσμα του διευθυντή Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στους πολίτες για πρόληψη και απομάκρυνση στάσιμων νερών

  Πολλά είναι τα παράπονα από κατοίκους διαφόρων περιοχών είτε εντός της πόλης (όπως πρόσφατα στο Περιγιάλι) είτε γενικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας για αυξημένη εμφάνιση εστιών από κουνούπια.

  Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για μια δύσκολη χρονιά στο έργο της καταπολέμησης λόγω των συχνών βροχοπτώσεων και υπογράμμισε ότι γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια τόσο από την υπηρεσία όσο και από τα συνεργεία που ψεκάζουν στις εστίες αυτές εδώ και δύο μήνες.

  «Από τον Απρίλιο ξεκίνησε το έργο της καταπολέμησης των κουνουπιών, όμως είναι γεγονός ότι έχουμε δύσκολο έργο αυτή τη χρονιά λόγω των βροχοπτώσεων, ενώ έχουμε και τις πλημμυρισμένες ορυζοκαλλιέργειες. Στόχος είναι να κρατήσουμε τους πληθυσμούς χαμηλά με τις προνυμφοκτονίες. Καλούμε όλους τους κατοίκους να ενημερώνουν για εστίες με στεκούμενα νερά σε οποιοδήποτε σημείο του νομού», υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος, που κάλεσε τους πολίτες να απομακρύνουν παλιά λάστιχα ή επιφάνειες με κοιλότητες (π.χ. μπανιέρες) από τις αυλές των οικιών τους, ενώ συνέστησε τη χρήση αντικουνουπικών υγρών, αλλά και ενδύματα με μακριά μανίκια, ώστε να αποφεύγουν τα τσιμπήματα.

  Μέσα στη λίστα των επικίνδυνων περιοχών 

  Μάλιστα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας ανέφερε ότι για ακόμη μια χρονιά η Καβάλα είναι μέσα στη λίστα με τις περιοχές που έχουν πιθανότητες εμφάνισης του Ιού του Δυτικού Νείλου, σημειώνοντας από τη διεθνή εμπειρία, ότι όπου εγκαθίσταται ο συγκεκριμένος ιός, μένει και η έξαρση είναι διαφορετική από χρονιά σε χρονιά.

  «Η ανίχνευση του ιού γίνεται συνήθως τον Ιούλιο, όμως το αν θα είμαστε σε καλύτερο επίπεδο ή χειρότερο, δυστυχώς, αυτό δεν το γνωρίζουμε», κατέληξε και συνέστησε στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές από τώρα και ως τα μέσα του επόμενου Σεπτέμβρη, όταν και υπάρχει άνοδος της θερμοκρασίας και ταυτόχρονη αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών.

  Δ.Μ.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.