Χρονόμετρο

  Τ. Ιωαννίδης: «Χωρίς ενημέρωση θα γίνουμε έρμαια των πολιτικών εξελίξεων»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Με τη συμμετοχή 25 συνέδρων από τα Βαλκάνια και εκπροσώπων των πέντε νομαρχιακών τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καθώς κι αυτών από τη Βέροια, την Κοζάνη, την Καστοριά και τα Γρεβενά ανοίγουν αύριο στις 16.30 οι εργασίες του 1ου Διαβαλκανικού Συνεδρίου εργαζομένων του δημοσίου τομέα, με την υποστήριξη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

  Το συνέδριο θα έχει διάρκεια δύο ημέρες (28-29 Μαρτίου), όπου και πρόκειται να τεθούν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι στα πέντε περίπου χρόνια της κρίσης, ενώ θα ακουστούν οι σκέψεις, οι μελέτες και οι προβληματισμοί, καθώς και τα συστήματα των άλλων χωρών της Βαλκανικής.

  Όπως ανέφερε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καβάλας, Τάσος Ιωναννίδης, το συγκεκριμένο συνέδριο είναι μια ακόμη απόδειξη ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι στους δρόμους και στα συλλαλητήρια, ενώ με συνεχείς δράσεις ενημερώνουν τους συναδέλφους και τους συμπολίτες τους.

  «Εδώ και περίπου τρία χρόνια έχουμε πραγματοπιήσει πάρα πολλές δράσεις, ενημερώνοντας τους πολίτες της Καβάλας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μαζί με τα υπόλοιπα νομαρχιακά τμήματα της Α.Μ.-Θ. αποφασίσαμε να διοργανώσουμε κάτι διαφορετικό, το 1ο Διαβαλκανικό Συνέδριο δημοσίων λειτουργών, έχοντας την πολύτιμη βοήθεια του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης. Θεωρούμε ότι θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για όλους τους εργαζόμενους, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις απόψεις και των συναδέλφων μας από τις άλλες χώρες, τα συστήματα τους. Στόχος μας είναι να ενημερωθούν οι συνάδελφοι, διότι χωρίς ενημέρωση θα είμαστε έρμαια των πολιτικών εξελίξεων», σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης.

  Η γενική γραμματέας του νομαρχιακού τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καβάλας, Σοφία Αθανασιάδου, παρουσίασε το πρόγραμμα του διήμερου συνεδρίου, ενώ πρόσθεσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι κρατούν, αλλά δε συμμερίζονται τη σκληρή κριτική για τις αναιμικές απεργιακές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος και συμπλήρωσε ότι θα συνεχίσουν να αναζητούν λύσεις μέσα από άλλης μορφής δράσης.

  Οι εργασίες του συνεδρίου για το Σάββατο θα ανοίξουν στις 9.30 το πρωί.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.