Χρονόμετρο

    Ικανοποίηση των μελισσοκόμων για τους ελέγχους της νοθείας στο μέλι

    Δημοσιεύτηκε στις

    Ικανοποίηση από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος για τους ελέγχους του ΕΦΕΤ   

     

     

    Την ικανοποίησή τους για τους ελέγχους που διενεργούν τα κλιμάκια του ΕΦΕΤ, εξέφρασαν η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ).

     

    Σε ελέγχους που έγιναν από τον ΕΦΕΤ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για τη νοθεία του μελιού» έτους 2020, διαπιστώθηκαν παραβάσεις, και ζητήθηκε η άμεση ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων των εν λόγω προϊόντων. «Επιτέλους ήρθε ο καιρός που υπήρξε πολιτική βούληση και λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός μετά από τις συνεχείς αιτιάσεις μας. Στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε μη ασφαλή «μέλια» από τα ράφια των σούπερ μάρκετ» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού. Παράλληλα ευχαριστεί την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή «για την κατανόηση του προβλήματος των ελληνοποιήσεων και την άμεση ανταπόκρισή τους» και υπογραμμίζει πως «η διαπίστωση της εσκεμμένης νοθείας του αγνού ελληνικού μελιού από κάποιες εταιρείες είναι η αρχή της αποκάλυψης του παγόβουνου των ελληνοποιήσεων σε βάρος της υγιούς μελισσοκομίας και του έλληνα καταναλωτή».

     

    Από τη πλευρά της η ΟΜΣΕ σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι πάγιο αίτημά της είναι «να προστατευτεί ο κλάδος της μελισσοκομίας από επιτήδειους που κερδοσκοπούν στην πλάτη του Έλληνα μελισσοκόμου και του καταναλωτή, που εν τέλει δεν απολαμβάνει το εξαιρετικό ελληνικό μέλι». Προσθέτει ότι «η λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και των ελέγχων θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους νοθευτές του ελληνικού μελιού και τελικά θα στηριχτεί έμπρακτα ένας από τους σημαντικότερους παραγωγικούς κλάδους της Ελλάδας, ο κλάδος της μελισσοκομίας» καταλήγοντας πως «όταν υπάρχει πολιτική βούληση, το κράτος μπορεί να δώσει λύσεις επωφελείς για τους παραγωγούς, για τους καταναλωτές και τους έντιμους εμπόρους και τυποποιητές».


    Δημοσιεύτηκε στις

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.