Χρονόμετρο

  ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «EGNATIA»: Έκοψε την πίτα του ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στάθη Εριφυλλίδη: “Μπορεί να θεωρούμαι συνταξιούχος, αλλά θα αργήσω να συνταξιοδοτηθώ”.

   

  Με τιμώμενα πρόσωπα τον πρώην δήμαρχο Καβάλας, Στάθη Εριφυλλίδη και τον Δημήτρη Ζηνά, που συνταξιοδοτούνται, αλλά και τον Καρδιολόγο Χαράλαμπο Σιδηρόπουλο για τη συνολική προσφορά του στην Ιατρική, ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του στο Ξενοδοχείο «EGNATIA» το βράδυ της Τετάρτης (18/1).

  Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε πλήθος κόσμου από τον ιατρικό χώρο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την πίτα ευλόγησε ο αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ο τέως αντιπεριφερειάρχης και γιατρός, Αρχέλαος Γρανάς, με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφώντα Κροκίδη να υπογραμμίζει πως είναι η πρώτη φορά που τόσο πολύς κόσμος τιμά την εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Συλλόγου.

  Ξ Κροκίδης: «Δεν είναι καλοί οι οιωνοί για το 2017, κακοπληρωτής ο ΕΟΠΥΥ»

  Ο κ. Κροκίδης, αφού έκανε έναν μίνι απολογισμό των πεπραγμένων για το 2016 (σ.σ. όπως είπε αναλυτικότερα θα ειπωθούν πολλά περισσότερα στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τον προσεχή Μάρτιο), στάθηκε στις κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο Κατρούγκαλου, ενώ αναφέρθηκε και στις εκδηλώσεις που θα γίνουν εντός του 2017.

  «Δυστυχώς, το 2017 δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού ο νόμος Κατρούγκαλου ρίχνει τη σκιά του τόσο στους νοσοκομειακούς όσο και στους ιδιώτες γιατρούς. Από την άλλη, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας συνεχίζει να οργανώνεται, ώστε να βρει βηματισμό. Οι προσλήψεις, που περιμέναμε στα νοσοκομεία, δυστυχώς, ακόμη αργούν, ενώ από την άλλη οι ιδιώτες γιατροί αναστενάζουν από τη βαριά φορολογία και τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, όπως και από τον ΕΟΠΥΥ, που είναι κακοπληρωτής».

  Στ. Εριφυλλίδης: «Θα αργήσω να συνταξιοδοτηθώ»

  Μετά τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σειρά πήραν οι βραβεύσεις με τον πρώην δήμαρχο Καβάλας, Στάθη Εριφυλλίδη, μέσα σε μεγάλη συγκίνηση να αναφέρει ότι κλείνει για τον ίδιο ένα μεγάλο κεφάλαιο, αυτό της εργασίας του ως Πυρηνικού Ιατρού κι αφού θυμήθηκε ορισμένα πράγματα από το παρελθόν, κράτησε κι ένα πολιτικό σχόλιο για το τέλος, τονίζοντας πως «ναι μεν υπέβαλα αίτηση συνταξιοδότησης, επειδή όμως όλοι μαζί τα φάγανε, σύνταξη θα πάρω το 2021-2022. Μπορεί να θεωρούμαι συνταξιούχος, αλλά θα αργήσω να συνταξιοδοτηθώ».

  Εν συνεχεία βραβεύτηκε ο γιατρός Γενικής Ιατρικής, Δημήτρης Ζηνάς, που επί τέσσερις δεκαετίες πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην περιοχή Νέστου, καθώς κι ο Καρδιολόγος, Χαράλαμπος Σιδηρόπουλος για την εθελοντική προσφορά του στην κοινωνία της Καβάλας.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.