Χρονόμετρο

  Η «ρωγμή» στο εμβολιαστικό κίνημα

  Δημοσιεύτηκε στις

   

  Δεν είναι πολλοί, είναι γύρω στο 10% οι γιατροί που αρνούνται να εμβολιαστούν ή συστήνουν στους ασθενείς τους να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους, ωστόσο αν και λίγοι, κάνουν πολύ θόρυβο, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Σωστά, αλλά όσο υπάρχουν γιατροί που επικαλούνται την επαγγελματική τους ιδιότητα και τάσσονται κατά των εμβολίων, τόσο θα έχουν επιχειρήματα και όσοι διακινούν ανάλογες ιδέες και απόψεις.

   

  Δυστυχώς είναι δύσκολο να κατανοήσει ο καθένας τι συμφέροντα μπορεί να υπάρχουν – αν υπάρχουν σε όλες τις περιπτώσεις – που τους υπαγορεύουν αυτή τη στάση ή απλά έχουν την δική τους θεώρηση που διαφοροποιείται από την κυρίαρχη άποψη.

   

  Αν το θέμα δεν είχε πολιτικές – κοινωνικές διαστάσεις ίσως κανείς να μην έδινε βήμα και προσοχή σε αυτές τις αιρετικές αποφάσεις… ωστόσο και εδώ ισχύει το δόγμα που διέπει όλες τις αιρέσεις, δεν είναι πάντα αυτό που φαίνεται!!!

   

  Ακόμη και στα χρόνια του βυζαντίου που είχαμε δεκάδες θρησκευτικές αιρέσεις, υπέκρυπταν πολιτικές σκοπιμότητες και σχέδια νομής της εξουσίας. Έτσι και σήμερα, σε ένα πλαίσιο ορθολογισμού που διέπει την επιστήμη και κατ’ επέκταση την κοινωνία, οι αιρέσεις υποκρύπτουν ανάλογα σχέδια, γι’ αυτό και δύσκολα καταπολεμούνται. Ως εκ τούτου το κίνημα των αντιεμβολιαστών δύσκολα θα κοπάσει, όσο υπάρχει αυτή η ρωγμή στον ιατρικό κόσμο!


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.