Χρονόμετρο

  Η επέλαση των βαρβάρων

  Δημοσιεύτηκε στις

  Παρακολουθώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεκάδες φωτογραφίες που ανεβάζουν συμπολίτες μας, με διάφορες γωνίες της Καβάλας, όπου σε όλες υπάρχουν τόσο θερμά σχόλια για την μοναδική της ομορφιά, σε σημείο που να απορείς, για το τι συμβαίνει σε αυτή την πόλη;

   

  Η Καβάλα, πραγματικά είναι μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Ελλάδας και αυτό το οφείλει κύρια στην μορφολογία του εδάφους, καθώς υπάρχει ένα ενδιαφέρον ανάγλυφο και είναι ένα σημείο που το βουνό συναντάει την θάλασσα. Ωστόσο, η πόλη τις τελευταίες δεκαετίες έχει δεχθεί πολλαπλούς οικοδομικούς βιασμούς και ισχυρές δόσεις κακόγουστων παρεμβάσεων. Κυκλοφορείς μέσα στην πόλη και συνεχώς «σκοντάφτεις» σε ασυνάρτητες καταστάσεις.

   

  Σαφώς και η θέα από τον Αγ. Σίλα είναι μοναδική, αλλά όταν κατέβεις στην πόλη και μπεις στους κεντρικούς δρόμους και τα στενά, το σοκ δεν το γλυτώνεις. Η πόλη έχει δεχθεί πολλάκις κακοποίηση με την ανοχή ή και συνενοχή του κράτους, αλλά κύρια από την δράση των ίδιων των πολιτών.

   

  Και το χειρότερο όλων είναι ό,τι αυτές οι παρεμβάσεις δεν σταματάνε, αλλά συνεχίζονται με συνεχείς κακόγουστες παρεμβάσεις και ζημιές στον δημόσιο χώρο, από τα μπαλκόνια που «κλείνουν» για να γίνουν δωμάτια μέχρι τα ανόητα γκράφιτι και τα σκουπίδια – μπάζα που πετιούνται δεξιά και αριστερά!!!

   

  Κι αναρωτιέμαι ότι, αφού πιστεύουμε ότι ζούμε στην καλύτερη πόλη, γιατί η καθημερινή μας συμπεριφορά ισοδυναμεί με την επέλαση των βαρβάρων;

   

  Θεόδωρος Αν. Σπανέλης


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.