Χρονόμετρο

  Η ENERGEAN απαντάει στο ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ: «Καμία πρόταση εξαγοράς – Ο Πρίνος στην χειρότερη κρίση της ιστορίας του»

  Δημοσιεύτηκε στις

  “Σε σχέση με το ερώτημα που διατυπώνει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της στη σημερινή της έκδοση η εβδομαδιαία εφημερίδα ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ, η Energean απαντά ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε πρόταση εξαγοράς για τον Πρίνο.

  Μετά τις περίπου 64 εκατ. ευρώ λειτουργικές ζημιές του 2019, η δραστηριότητα συνεχίζει να παρουσιάζει μεγάλες ζημιές και είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόσφατη πώληση της παραγωγής έγινε σε τιμή χαμηλότερη των 10 δολαρίων ανά βαρέλι. Τα πιστοποιημένα βεβαιωμένα και δυνητικά αποθέματα των 95 εκατ. βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου δεν είναι εκεί και απλώς περιμένουν κάποιον να τα παράξει. Για να παραχθούν και να καταστούν οικονομικά εκμεταλλεύσιμα χρειάζονται τεράστιες επενδύσεις οι οποίες θα είχαν λογική να πραγματοποιηθούν και να διασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους μόνο σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον με δραστικά χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και πολλαπλάσιες των σημερινών διεθνείς τιμές.

  Η Energean έχει ενημερώσει διεξοδικά την κυβέρνηση, τους βουλευτές του νομού Καβάλας και τους τοπικούς παράγοντες. Ο Πρίνος βιώνει την χειρότερη κρίση στην ιστορία του, η αγωνία διοίκησης και εργαζομένων είναι τεράστια στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης και χρειάζεται υπευθυνότητα και ρεαλισμός σε οποιεσδήποτε δημόσιες αναφορές στο θέμα – πόσο μάλλον από τα ΜΜΕ που αποτελούν βασικό πυλώνα ενημέρωσης της κοινής γνώμης  προκειμένου να μην δημιουργούνται εντυπώσεις και προσδοκίες, οι οποίες στερούνται οποιασδήποτε λογικής”.

   

  ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ: Ευχαριστούμε για την άμεση απάντηση της Energean και φυσικά την δημοσίευουμε αμέσως, καθώς το θέμα είνα εξαιρετικα σοβαρό, με πάρα πολλές προεκτάσιες, τόσο για την τοπική και εθνική οικονομία όσο και γενικότερα. Να προσθέσουμε όμως ότι επί της ουσίας θέσαμε δυο ερωτήματα, το ένα ήταν αν υπάρχει πρόταση εξαγοράς, η οποία και διαψεύστηκε με την παραπάνω επιστολή και το δεύτερο κατά πόσο βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης ή έχει πουληθεί ήδη, το ιδιόκτητο γεωτρύπανο ENERGEAN FORCE. Περιμένουμε απάντηση και επ΄ αυτού την οποία και φυσικά θα δημοσιεύσουμε.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.