Χρονόμετρο

  Η εικόνα στην ανατολική πλευρά της Καβάλας αλλάζει! Ευχαριστήριο μήνυμα του Θόδωρου Μουριάδη στον Χριστόδουλο Τοψίδη

  Δημοσιεύτηκε στις
  Με 31 έργα συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ, θα δημιουργηθούν νέες υποδομές, καθώς και πολύ σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή του Περιγιαλίου!
  Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τοψίδη, διότι με την καθοριστική συμβολή του και την προσπάθεια των συνεργατών του και των υπηρεσιών της περιφέρειας ΑΜΘ, θα προσδώσουμε μία άλλη δυναμική στην πόλη μας.
  Η περιοχή παρέμβασης εντοπίζεται στην ανατολική είσοδο της πόλης και οριοθετείται από την γραμμή του αιγιαλού στα νότια και το όριο του σχεδίου πόλεως στα βόρεια ενώ ανατολικά εκτείνεται μέχρι τον πολυχώρο Vranas (έναντι περίπου του δημοτικού κοιμητηρίου) και στα δυτικά μέχρι την περιοχή των Σφαγείων.
  Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί την πλέον υποβαθμισμένη ζώνη της πόλης, η οποία όμως παρουσιάζει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές και προκλήσεις δεδομένου του πολιτιστικού της αποθέματος (Καπναποθήκες, κτίριο Σφαγείων), της ύπαρξης αρκετών εγκαταλελειμμένων και αναξιοποίητων χώρων και δη βιομηχανικών κτιρίων, της γειτνίασης με το υδάτινο στοιχείο αλλά και της πρόσφατης ένταξης αυτής στο σχέδιο πόλης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πολεοδόμηση και ανάπτυξή της.
  Πιο συγκεκριμένα, η ζώνη του Περιγιαλίου αποτελεί τον «οικιστικό πνεύμονα» της πόλης, όπου περιλαμβάνονται ουσιαστικά οι περιοχές επέκτασης του σχεδίου της.
  Βασική λοιπόν στόχευση αποτελεί η δημιουργία ενός ελκυστικού αστικού περιβάλλοντος ώστε να λειτουργήσει ως ένας νέος αναπτυξιακός κόμβος υψηλών προδιαγραφών. Επιπλέον, δεδομένου ότι η περιοχή χρήζει πληθώρας τεχνικών και κοινωνικών υποδομών ως νεοενταχθείσα στο σχέδιο πόλεως, αποτελεί ιδανική ευκαιρία ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός και προγραμματισμός αυτών, μέσω του συγκεκριμένου πολυτομεακού πλαισίου.
  Σε αυτό το πλαίσιο, και λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους όπως η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η προστασία από περιβαλλοντικούς κινδύνους που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή, η ενίσχυση της ταυτότητας της περιοχής, η κοινωνική ενσωμάτωση και συμπερίληψη και η αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος εν γένει, επιδιώκεται η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και η διάχυση των πολλαπλασιαστικών οφελών που θα προκύψουν στο σύνολο της πόλης.

  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.