Χρονόμετρο

  Η Α2 και το Ελληνικό μπάσκετ χρειάζονται πολλούς… Franceschi και Manojlovic

  Δημοσιεύτηκε στις

  Η Α2 και το Ελληνικό μπάσκετ έχουν ανάγκη ξένους παίκτες οι οποίοι «πονάνε την φανέλα» και τους αρέσει να παίζουν εδώ, παίκτες όπως οι Kevin Franceschi και Nemanja Manojlovic.

  Γιατί η αλήθεια είναι πως το Ελληνικό μπάσκετ “πληγώνεται” από μη γηγενείς παίκτες οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα μόνο για τα χρήματα. Δηλαδή, πληγώνεται από τους “μισθοφόρους”.

  Κόντρα σε όλο αυτό το κύμα, “safe” επιλογών, παικτών με εγνωσμένη αξία οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα είτε για το τελευταίο συμβόλαιο, είτε για να τους “προσέξει” κάποιος (νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους), η Ελευθερούπολη και το Αγρίνιο φαίνεται να έχουν “χτυπήσει” διάνα. Οι Nemanja Manojlovic και Kevin Franceschi είναι πραγματικά “φλέβες χρυσού” και το απέδειξαν με τα πρόσφατα… καμώματα τους τα οποία ήρθαν να προστεθούν στην εξαιρετική τους αγωνιστική εικόνα για να δημιουργήσουν έναν συνδυασμό, ο οποίος μπορεί να τους βρει συμβόλαιο πιο ψηλά από την Ελληνική Α2.

  Την αρχή έκανε ο Kevin Franceschi, πριν από πέντε ημέρες, όταν και έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ένα μήνυμα προς όλους τους ανθρώπους της ομάδας του Αγρινίου, ευχαριστώντας τους για την σεζόν και για τα όσα έκαναν για αυτόν. Ο γκάρντ του Αγρινίου, έγραψε το μήνυμα από το σπίτι του στην Γαλλία, όπου πήγε για να περάσει αυτές τις δύσκολες ημέρες για την ανθρωπότητα με την οικογένεια του (την κανονική-επειδή όπως αναφέρει στο μήνυμα η δεύτερη οικογένεια του είναι το Αγρίνιο)!

  Παρόμοιο σκηνικό και στον ΓΣΕ, με τους παίκτες να παίρνουν άδεια λόγω της πανδημίας του Covid-19 και με τον Nemanja Manojlovic να κλείνει εισιτήρια για την πατρίδα του την Σερβία. Όμως, οι πτήσεις ματαιώθηκαν και έτσι ο Σέρβος γκάρντ “ξέμεινε” στην Ελευθερούπολη. Πολλοί στην θέση του θα “κινούσαν γη και ουρανό” για να βρεθεί κάποιος τρόπος να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ή θα έκαναν δημόσια έκκληση όπως έγινε π.χ. στο Μαυροβούνιο με τον Justin Cobbs. Ο Manojlovic όμως κρατά στάση πραγματικού κυρίου. Μάλιστα όταν αστειευόμενος κάποιος “φίλος” του, του έγραψε πως γίνεται να κάνει like σε ποστ της ομάδας που αναφέρει ότι “ξέμεινε” στην Ελευθερούπολη, εκείνος απάντησε αφοπλιστικά, «θέλω να ξέρουν ότι περνάω καλά εδώ!» Όχι μία τυπική συμπεριφορά ξένου επαγγελματία ή τουλάχιστον σίγουρα μία συμπεριφορά που στα μέρη μας δεν έχουμε συνηθίσει!

  Πηγή: https://www.basketblog.gr


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.