Χρονόμετρο

  Η ωραία του….κουρέα!

  Δημοσιεύτηκε στις
  Γράφει ο Βασίλης Ανδρoνίδησ

  Γράφει ο Βασίλης Ανδρονίδης

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Κούρεμα…γουλί. Φανταρίστικο. Αν παλαιότερα μάς έβλεπαν κοντοκουρεμένους μάς περνούσαν για φαντάρους. Ποια η διαφορά με το σήμερα; Σήμερα οι Αμερικάνοι εκπρόσωποι του ΔΝΤ,  μάς περνούν για…Αμερικανάκια. Δεν έμεινε και πολύ μαλλί βέβαια στα κεφάλια των Νεοελλήνων. Λίγα και κείνα ως φράντζα και μόνο. Αλλά φαίνεται πώς οι μαθητευόμενοι οικονομολόγοι του ΔΝΤ [τρομάρα τους]εγκατέλειψαν την έντονα ερωτική επιθυμία  τους για το…λίπος, που υπάρχει ακόμη στους Έλληνες και το έριξαν στις….τρίχες. Ανακάλυψαν αυτό, που κάνει τους συμπαθείς κουρείς ευτυχισμένους. Πελατεία για κούρεμα. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Με απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία και καταλήστευση της αποταμίευσης σε βάρος  της  νέας γενιάς ομολογιούχων [αν υπάρχουν ακόμη]. Υπήρχαν παλαιότερα διαβεβαιώσεις ότι το «κούρεμα τύπου PSI» δεν θα επηρέαζε τα ασφαλιστικά ταμεία. Αλλά συνέβη το αντίθετο. Κλήθηκαν οι ασφαλισμένοι να…ξαναπληρώσουν αυτά, που μια ζωή πλήρωναν. Και τα ασφαλιστικά Ταμεία…ντύθηκαν στα…κόκκινα και καλούν τους ασφαλισμένους σε συνεχείς μειώσεις. Οι ομολογιούχοι, που μια ζωή εμπιστευόταν το κράτος,  για να έχουν αξιοπρεπή γεράματα, επέστρεψαν στα φιλόπτωχα αισθήματα του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών [;] μήπως και επιβιώσουν. Μήπως και ζήσουν [;] με πραγματικές συνθήκες,  το όνειρό τους, όχι πλέον με τις οικονομίες μιας ζωής όπως είχαν σχεδιάσει,  αλλά με ανοιχτού και οριζόντιου τύπου, τακτικό σφαγιασμό των συντάξεών τους.

  «…..Σε κάθε περίπτωση, το όποιο κενό, που υπάρχει έως το 2017, με τους στόχους που υπάρχουν σήμερα, θα καλυφθεί με έλεγχο των δαπανών και με πρωτοβουλίες για βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης, αλλά και από την ορατή ήδη καλυτέρευση του μακροοικονομικού κλίματος…..» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

  Το ΔΝΤ λέει ακόμη ότι αναμένει μηδενικό πρωτογενές έλλειμμα για φέτος. Σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος θεωρεί δεδομένο και εκ των ων ουκ άνευ ένα νέο κούρεμα με εμπλοκή [ΕΚΤ-Κράτη μέλη της ΕΕ] δηλ.του επίσημου τομέα (OSI), για να μειωθεί στο 124% του ΑΕΠ ως το 2020, πιέζει ασφυκτικά την ΕΕ παρά την αντίσταση της Γερμανίας, που έχει κάθε συμφέρον να αντιδρά. Άλλωστε κέρδισε αρκετές δεκάδες δις € από την αρχή της κρίσης με θύματα-πληρωτές  τους…μπαταχτσήδες του νότου και θέλει ολάκερη την…πίττα των τόκων και κεφαλαίων που δάνεισε εν μέσω κρίσης.

  Αν εξετάσουμε  όμως και τις δηλώσεις-ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών θα διαπιστώσουμε τα εξής: 1. Με τον όρο «έλεγχος δαπανών» το υπουργείο άσχετα της καλής ή  η μη καλής γνώσης της ελληνικής Γλώσσας του συντάξαντος την δήλωση-ανακοίνωση, παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς  ότι θα ξεκινήσει το 2014 «άγριο κυνηγητό» περικοπών μισθών-συντάξεων. και 2. Με τον όρο «φορολογική συμμόρφωση» θα ξεκινήσει μέσω εισπρακτικών ιδιωτικών εταιριών «άγριο κυνηγητό» μικροοφειλετών του Δημοσίου.

  Σε ό,τι αφορά την…ωραία του κουρέα κα Χριστίνα, αυτή προτείνει «κούρεμα» αλλά σε κουρείο….πολυτελείας. Διότι αναφέρεται σε «κούρεμα» σε επίπεδο επίσημο [OSI] χωρίς αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις στο κοινωνικό κομμάτι. Επειδή όμως αυτό το τελευταίο είναι ανέφικτο, διότι οι επικεφαλής των Κοινοβουλίων δεν είναι διατεθειμένοι να …παίξουν το κεφάλι τους, να χάσουν δηλ. την εκλογική πελατεία των χωρών τους, και να χάσουν την εξουσία, το «κούρεμα», μετά το «στίψιμο», θα εφαρμοστεί στον ήδη ξεζουμισμένο ελληνικό λαό, με τη μοναδική «δικαιολογία» από τους εγχώριους σωτήρες…για   να…σωθεί [πάλι; ] η χώρα…

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.