Χρονόμετρο

  Σας κόβουμε και πάλι τις συντάξεις αλλά με… πόνο!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Φαίνεται πως για τα ατέλειωτα ελλείμματα η μόνη ελπίδα «σωτηρίας» της χώρας είναι τα «φραγκοδίφραγκα» των συνταξιούχων. Στην κύρια ασυδοσία περικοπών έχει προστεθεί εδώ και χρόνια και η επικουρική αναισθησία και αναλγησία. Πάλι περικοπή επικουρικών συντάξεων του ενός ή δύο κατοστάρικων τη στιγμή που μεγαλόσχημοι μεγαλοκοιλαράδες απολαμβάνουν ένα χλιδάτο καθόλα επίπεδο ζωής. Αυτοί στέκονται μακριά από τα προβλήματα και κοντά σ΄ αυτούς απολαμβάνουν και οι χρυσοκάνθαροι κληρονόμοι τους και επίγονοι, που αναρωτιούνται [ και δίκαια κατά μια άποψη]  γιατί ο κόσμος διαμαρτύρεται και πού τελικά υπάρχει κρίση.

  Πριν ακόμη στεγνώσει η μελάνη των πανάκριβων κονδυλοφόρων του προεδρικού μεγάρου, έχουμε ανακοίνωση για οριζόντια περικοπή ενός εκατομμυρίου και πλέον επικουρικών συντάξεων κατά 5,2%. Ο «φιλεύσπλαχνος» νέος υπουργός οικονομικών, ο οποίος έχει δηλώσει εμφατικά ότι δεν πρέπει να μειωθεί ακόμη περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών καλείται σε λίγες μέρες να υπογράψει τη σχετική μείωση.

   Σε ό,τι αφορά τον Πρωθυπουργό και το συγκυβερνώντα Ε. Βενιζέλο θα ενθυμούνται οι πάντες πως βρήκαν τρόπο να μειώσουν και τις πενιχρότατες επικουρικές συντάξεις στο παρελθόν [ επτά συνολικά φορές!!!!] υπολογίζοντάς τες ως ενιαίο άθροισμα με τις κύριες. Θα ενθυμείστε ακόμη ότι στην Κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου υπήρχε κόντρα Γ-Παπανδρέου-Α.Σαμαρά και «μάλωναν» μεταξύ τους ποιες συντάξεις έχουν «προτεραιότητα» να επισκεφτούν το «χειρουργείο» του… επαγγελματία Προκρούστη. Ο μεν ΓΑΠ προτιμούσε τις κύριες ενώ ο συγκάτοικος του αμερικανικού διαμερίσματος είχε σφοδρό προδωμένο έρωτα με τις.. επικουρικές και επιθυμούσε να τις εκδικηθεί με την πρώτη ευκαιρία. Μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς είχε και ηθικό συμπαραστάστη το Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος είχε δηλώσει τότε «παρέμεινα στη σύσκεψη [ σ.σ. των πολιτικών αρχηγών ] να συμπαρασταθώ στον Α. Σαμαρά»!!!! παρόμοιο εξευτελισμό δεν έζησε η μεταπολεμική Ελλάδα. Όλοι στην Κυβέρνηση να μιλούν για… ανάπτυξη, για…. απογείωση, να στέκονται στα επαινετικά λόγια των Γερμανών, να ισχυρίζονται ότι…. αγωνίζονται [!!!!!] να… σώσουν την Ελλάδα και να κάνουν το εντελώς αντίθετο από αυτό που επιβάλει η ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων ,των απόμαχων της ζωής, των ανέργων κύρια των νέων. Αν θέλετε να σώσετε την Ελλάδα υπάρχουν ένα σωρό τρόποι και εκατοντάδες περικοπές δαπανών που θα αποφέρουν ολόκληρα φορτηγά με χρήματα. Γιατί δεν το κάνετε; Γιατί φοβάστε; Ποιος σας εκβιάζει; Μήπως ο εαυτός σας, που έμαθε και μάλιστα καλά στην ασυδοσία της εξουσίας και στη ματαιοδοξία του χρήματος;

  PERIKOPES1

  1. Κόψτε από αυτούς που παίρνουν 3 και πλέον συντάξεις.

  2. Κόψτε απ΄ αυτούς που σερβίρουν το νερό στη Βουλή, λες και είστε κουλοί και δεν μπορείτε να πάρετε ανεβαίνοντας στο βήμα λίγο νερό.

  3. Κόψτε τις μαϊμού συντάξεις.

  4. Κόψτε τους διορισμούς από το παράθυρο.

  5. Κόψτε τις χρηματοδοτήσεις στις ΜΚΟ.

  6. Κόψτε την αποζημίωσή σας των 150 ευρώ/ώρα από τη συμμετοχή σε επιτροπές.

  7. Κόψτε τη βουλευτική  αποζημίωση, από υπουργούς και βουλευτές  που έχουν πολλαπλάσια από την υπουργική και βουλευτική αποζημίωση εισοδήματα.

  8. Κόψτε το μεγαλύτερο μέρος από τις χρηματοδοτήσεις κομμάτων.

  9. Κόψτε το δικαίωμα πολιτικοί να είναι μέτοχοι σε υπεράκτιες εταιρίες.

  10. Κόψτε το «βήχα» σ΄ αυτούς που θεωρούν τη συμμετοχή τους σε κυβερνητικά πόστα ευκαιρία πλουτισμού.

  11. Καταργείστε το Προεδρικό Μέγαρο και αντικαταστείστε το μ΄ ένα μικρό γραφείο και μετακινείστε το στρατό των παρατρεχάμενων, που η μόνη υπηρεσία, που προσφέρουν στο προεδρικό μέγαρο είναι με κίνηση του δεξιού τους χεριού  να προτρέπουν με ψεύτικο χαμόγελο τους επισκέπτες «περάστε από δω σας παρακαλώ».

  Τέλος να αναφέρω αυτολεξεί μια επισήμανση ενός επισκέπτη στο διαδίκτυο που έτυχε να διαβάσω και μ΄ αυτό να κλείσω: όταν οι επικουρικές συντάξεις κουρεύτηκαν κατά 50% δεν έγινε καμία προαναγγελία . Τώρα του προαναγγέλλεται ένα κούρεμα 5,2%, φανταστείτε τι θα απομείνει .Μήπως πρέπει τελικά, όλοι αυτοί οι «πάμπλουτοι» συνταξιούχοι, να χορηγούν ακόμα ένα επίδομα αλληλεγγύης και σ΄ αυτούς τους φτωχούς βουλευτές μας ;

  ΥΓ: Για τις ληστείες στα επικουρικά ταμεία: PSI, Χρηματιστήριο,δομημένα ομόλογα, πλήρωσε κανείς; Θα πληρώσει στο μέλλον;;;;;

  [email protected]


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.