Χρονόμετρο

  «Αντάρτες» του…γάλακτος!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Έχουμε τελικά πολλούς «αντάρτες» στην Ελλάδα. Κατά την μεταπολίτευση είχαμε «αντιστασιακούς», που δεν ήξεραν ακόμη και το νόημα του ….αντιστασιακού και τη σφαίρα της αντίδρασης απέναντι σε κάτι που υποτίθεται πως το…πολεμούσαν. Συνήθως «αντάρτες» γιαλαντζί γίνονται οι βολεμένοι. Αυτοί που βάζουν πάνω απ΄όλα την τσέπη τους και τα συμφέροντά τους. Ποιες κόκκινες γραμμές. Αυτές είναι για να διανθίζουν τα «πληρωμένα» πάνελ των καναλαρχών της Αθήνας. Ατέλειωτες οι…βαθυστόχαστες κουβέντες των κυριών της πολιτικής άρτι αφιχθείσες από τα κομμωτήρια επώνυμων τριχοκαλλιτεχνών του Κολωνακίου. Τα ίδια και τα ίδια. 6 χρόνια τώρα η ίδια ιστορία. Και ο λαός στην άκρη να παρακολουθεί και να τους…θαυμάζει παθητικά πόσο….λεοντάρια είναι. Η τακτική και η σειρά είναι γνωστή. Η Κυβέρνηση δίνει στη δημοσιότητα ένα Νομοσχέδιο. Για να δικαιολογήσουν ορισμένοι βουλευτές το δημοκρατικό τους οίστρο αρχίζουν και ….διαφωνούν. Έχουν στο μυαλό τους τις επόμενες εκλογές. Αλλά σκέφτονται και το καφενείο του χωριού, στους θαμώνες του οποίου πρέπει να δικαιολογήσουν την ενδεχόμενη στάση τους. «Εγώ δεν το ψηφίζω και ας παραιτηθώ» διαλαλούν. Αλλά η πραμάτεια της παραίτησης είναι ευκαιριακή, σύντομη και κίβδηλη. Το παιχνίδι είναι στημένο. Μετά από μπόλικη «φασαρία» και αφήνοντας τεχνηέντως να περάσει ο καιρός το Νομοσχέδιο, που πρέπει να ψηφιστεί στη Βουλή, αρχίζει και γίνεται με τις συνεχείς αναβολές και μακρόσυρτες συζητήσεις ασφυκτικά υποχρεωτικό και…κατεπείγον, γιατί οι μέρες περνούν. Τα προαπαιτούμενα απαιτούν υλοποίηση. Τώρα πώς γίνεται να διαφωνούν σε προαπαιτούμενα στα οποία επί της αρχής συμφωνούν αυτό είναι θέμα άλλης ανάλυσης. Είπαμε δόση χωρίς θυσίες [ του λάου πάντα ] δεν υλοποιείται. Η δόση θα χαθεί και αλίμονο στην Ελλάδα. Θα γίνουμε «Αργεντινή». Θα βγουν….συμμορίες στους δρόμους με…καλάζνικοφ κατά παλαιότερη δήλωση του Μιχαλάκη Χρυσοχοϊδη. Έτσι λοιπόν τα λιοντάρια της…αντίστασης προσέρχονται ως αμνοί και τελικά ψηφίζουν ως «τρόφιμοι» ορνιθοτροφείου το «ναι σε όλα», για να σωθεί για ακόμη μια φορά η Ελλάδα. Αλλά η παράσταση της «αντίστασης» δεν τελειώνει εδώ. Και αν πιστεύετε ότι τελείωσε κάνετε λάθος. Μετά το τέλος της συνεδρίασης προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την …εθνική τους υπερηφάνεια και τον…πατριωτισμό τού «ναι σε όλα» τονίζουν με μισοθλιμένο αλλά ηρωικά κατσούφικο ύφος: «ψήφισα για τελευταία φορά με πόνο»!!!!!

  Οι «αντάρτες» λοιπόν βουλευτές θα πουν το «ναι σε όλα» αναγνωρίζοντας τις…ρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε το Υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με το πολυνομοσχέδιο το οποίο με ένα άρθρο κατατίθεται στη Βουλή. Τώρα αν με ρωτάτε αν το μελέτησαν οι βουλευτές, που καλούνται να το ψηφίσουν ή όχι αυτό το ερώτημα βρίσκει απάντηση στον ατέλειωτο τηλεοπτικό χρόνο που καταναλώνουν σε καθημερινή βάση υπουργοί και βουλευτές. Πού να βρουν χρόνο να διαβάσουν [έστω και να ρίξουν μια ματιά] στις 191 σελίδες του;

  Με τα πολλά η χρυσή τομή βρέθηκε με μια φράση που προστέθηκε στη διάταξη για το γάλα, την οποία ζητούσε επίμονα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία η διάρκεια ζωής του γάλακτος χαμηλής παστερίωσης με ήπια θερμική επεξεργασία θα προσδιορίζεται από τον παραγωγό, αλλά μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών της πολιτείας, σύμφωνα με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία. Μετά απ΄αυτή τη… διόρθωση άρχισε και η μετάλλαξη των…λεόντων.

  Έτσι λοιπόν «απαλλαγμένοι» οι…αντάρτες και μετά την ασαφή γραμματολογική και συντακτική διόρθωση του σχετικού κειμένου, πείστηκαν μαζικά, να υπερψηφίσουν το Πολυνομοσχέδιο της Κυριακής. Έτσι θα πετύχουν δύο πράγματα. Πρώτον θα παρατείνουν για μερικούς μήνες την εφήμερη πολιτική τους ζωή και τις αφορολόγητες αποδοχές τους και δεύτερον θα έχουν να λένε κατά τη διήγηση της υστεροφημίας τους πως «έσωσαν» και πάλι την Ελλάδα και τους κτηνοτρόφους, αποκρύβοντας επιμελώς πως βυθίζουν ακόμη πιο πολύ τη χώρα και το λαό της, στον ωκεανό της ύφεσης και της ανεξέλεγκτης ανεργίας.

   

  Βασίλης Ανδρονίδης

   

   

   

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.