Χρονόμετρο

  Πλάθω 2,4 τόνους κουλουράκια!! με τα δυο χεράκια!!!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Και μια ο λόγος για κουλουράκια [πρέτζελ], καλό είναι να δούμε και καμιά συνταγή. Αν υπολογίσουμε ότι το κιλό τα κουλουράκια για να πιούμε λίγο καφέ ή τσάι στοιχίζουν στην ελεύθερη αγορά 7 ευρώ ανά κιλό είναι λίγο δύσκολο να πιστέψουμε ότι οι πατέρες του Έθνους κατανάλωσαν από τον Οκτώβρη 2013 μέχρι και τον Ιανουάριο 2014,  2 τόνους 393 κιλά και 411 γραμμάρια κουλουράκια!!! Μάλλον η παραγγελιά για να φτιάξουν κουλουράκια δόθηκε σε φούρνο του…. Λονδίνου. Άρα πού παραγγείλατε βρε αθεόφοβοι τα κουλουράκια σας και τα λοιπά…. χαλαρωτικά σας εδέσματα; Μήπως κανένας φίλος σας και πάλι ζαχαροπλάστης ή φούρναρης έκανε καμιά….αρπαχτή του τύπου ΜΚΟ και τσέπωσε 16.753,88 € από το υστέρημα του ελληνικού λαού; Τουλάχιστον πέστε μας τη συνταγή να τα φτιάξουμε και μεις. Κουλουράκια είναι αυτά. Πάντα χρειάζονται. Στον καφέ. Ιδιαίτερα στον καφέ. Αυτοί που προφανώς τα παρήγγειλαν από τώρα φαίνεται πως προετοιμάζονται να τα φάνε πίνοντας τον καφέ τους επειδή θα είναι πολλές οι… πικρές μέρες τους! σου λέει! άστα να βρίσκονται! «κάνουμε που κάνουμε τα μνημόσυνα δεν παραγγέλνουμε πάνω από 2 τόνους να φτάσουν για όλους, αλλά και  για όλα τα μνημόσυνα που έρχονται;».

  Εμείς όμως επειδή είμαστε συνεπείς με τους αναγνώστες μας και θέλουμε να…. δικαιολογήσουμε το ποσό που δαπανήθηκε [σπαταλήθηκε λένε οι…. κακεντρεχείς] ψάξαμε και βρήκαμε συνταγή για πρέτζελ-κουλουράκια που δικαιολογούν τέτοια…. τεράστια «δαπάνη». Τα υλικά λοιπόν και ιδιαίτερα οι ποσότητες που θα χρειαστούν είναι:

  Υλικά: 1,5 τόνος αλεύρι και αφήνουμε λίγες δεκάδες κιλά για τη συνέχεια. Μισό φορτηγό-βυτίο γιαούρτι «αγελαδίτσα», 1500 αυγά από επιλεγμένο ορνιθοτροφείο, 200 κιλά αλάτι, 370 κούπες κεφαλοτύρι, 3 βαρέλια λάδι, 6.890 φακελάκια μπέικιν.

  Τρόπος παρασκευής:  Ρίχνουμε τα υλικά μας σ΄ ένα τεράστιο βιομηχανικό κάδο τύπου υψικαμίνου χωρητικότητας 3800 λίτρων και σε περίπτωση που… κολλάει ρίχνουμε 170 κιλά αλεύρι. Στη συνέχεια επιτάσσουμε 130 νοικοκυρές ή 130 επαγγελματίες, που αρχίζουν να πλάθουν τα κουλουράκια μας σε σχήμα μαγκούρας ή μπαστουνιού.

  Προθερμαίνουμε τους φούρνους, που επιτάσσουμε και στη συνέχεια πριν βάλουμε τα κουλουράκια μας στο φούρνο τα αλείφουμε με κρόκους από 50.000 αυγά και αν θέλουμε για νοστιμιά ρίχνουμε από πάνω παπαρουνόσπορο ή σουσάμι [ 16-17 τσουβάλια είναι βέβαιο πως θα φτάσουν].

   

  Τα αφήνουμε στους φούρνους για 15 λεπτά και να! τα περίφημα κουλουράκια πρέτζελ των 16.753,88 € είναι έτοιμα να μοιραστούν στους εκπροσώπους του Έθνους και πιθανόν στους λεπτεπίλεπτους ως προς τις γεύσεις, Ευρωπαίους φιλοξενούμενους της ΕΕ, με τη χαρακτηριστική φράση «ευτυχείτε!».

  Καλά όλα αυτά. Αλλά δεν νομίζετε ότι πληρώσαμε λίγο ακριβά τις…. μαγκουρίτσες και τα…. μπαστουνάκια. Αν το θεωρείτε το ποσό εξωπραγματικό σας παραπέμπω στην απόφαση που αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια. Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση η Βουλή υποχρεούται να καταβάλλει το ποσό των 16.753,88 € για καφέδες, μπουκαλάκια, αλλά κυρίως βουτήματα που προσφέρονται κατά τις συναντήσεις του Προέδρου των Αντιπροέδρων της Βουλής καθώς και κατά τις συνεδριάσεις των διαρκών κοινοβουλευτικών επιτροπών. Σύμφωνα με την ίδια πάντα απόφαση η πληρωμή αφορά δαπάνη εξόφλησης 13 τιμολογίων που κόπηκαν από τον Οκτώβριο 2013 μέχρι και τον Ιανουάριο 2014.

   

  Το χρονικό αυτό διάστημα διαψεύδει την άποψη ότι «οι βουλευτές δεν τρώνε κουλουράκια» αλλά μόνο οι Ευρωπαίοι ντελικάτοι επισκέπτες. Αυτό το προηγούμενο συμβαίνει διότι η Ελλάδα προεδρεύει στην ΕΕ από 1 Ιανουαρίου 2014. Επομένως για τους μήνες Οκτώβριο μέχρι και Δεκέμβριο 2013 δεν είναι δυνατόν τα κουλουράκια να μοιράστηκαν στη… Βαρβάκειο Αγορά, αλλά από κάποιους φαγώθηκαν. Ας μας πει λοιπόν ο Πρόεδρος της Βουλής αν δεν τα έφαγαν οι Βουλευτές ποιοι τα έφαγαν κατά το συγκεκριμένο  χρονικό διάστημα του 2013. Σημειώνουμε ακόμη ότι η σχετική απόφαση παραπέμπει στον κωδικό ΚΑ0845 του Προϋπολογισμού της Βουλής στον οποίο ήδη υπάρχουν και 440.000 € για τις περίφημες δαπάνες «δημοσίων σχέσεων»!!!

  Από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Μεϊμαράκη περιμένουμε μία απάντηση. Εκτός και αν και σ΄ αυτή την περίπτωση έχει…. συνταγματικό κώλυμα [όπως συνέβη στη αδυναμία του Προέδρου να προβεί σε μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης λόγω Συντάγματος!!] να δώσει μια λογική και μαθηματικά ορθή απάντηση.

   

  ΥΓ: Στη Βαρβάκειο αγορά πάντως περιμένουν πολλοί συνάνθρωποί μας την Τσικνοπέμπτη του…2015 για να ξαναφάνε κρέας!

   

   

  foto:ydroxoos.blog


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.