Χρονόμετρο

  το πεντακοσάρι και ο χειμώνας της οργής…

  Δημοσιεύτηκε στις
  Γράφει ο Βασίλης Ανδρoνίδης

  Γράφει ο Βασίλης Ανδρoνίδης

   

   

   

   

   

   

   

   

  Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο star και στο enikos.gr ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ.Στουρνάρας, δήλωσε πολλά και….αξιοπερίεργα. Δικαιολόγησε πλήρως πως τον ενδιαφέρουν μόνο οι αριθμοί. Τον ενδιαφέρουν βέβαια κάπου-κάπου και οι…άνθρωποι. Η οικονομική δυσπραγία των μελών τού στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος, τον οδήγησαν στο να στρέψει το ενδιαφέρον του και προς….τους ανθρώπους! δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε εκτός από γελοίες και εν πολλοίς ανόητες, με τον πιο επιεική χαρακτηρισμό, τις απαντήσεις του σε πολίτες ότι «πάμε καλά». Αυτό σημαίνει πως μαζί με τους Έλληνες πολίτες «πάει καλά» και η…οικογένειά του. Πριν προλάβουμε όμως να ερμηνεύσουμε αυτή τη διαπίστωσή του: «ότι πάμε καλά», διέψευσε ο ίδιος μόνος του τον…εαυτό του! για λόγους επικοινωνιακούς στα δικαιολογημένα παράπονα των πολιτών διαβεβαίωσε και μάλιστα δημόσια ,αμήχανα και  άκομψα πως και η δική του οικογένεια….υποφέρει!!! τώρα πώς γίνεται να….πάμε καλά και να έχουμε μέλη της οικογένειας του, που «υποφέρουν» αυτό θέλει πραγματική ανάλυση αλλά και ψυχιατρική εξέταση των συμβούλων τού κ. Υπουργού, που τον….συμβούλεψαν επικοινωνιακά, να δείξει στον ελληνικό λαό πως και οι δικοί του άνθρωποι συμπάσχουν με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες.

   Καλά! σαν καλοσυνάτος ,πετυχημένος πρώην τραπεζίτης και τώρα υπουργός Οικονομικών, με σύζυγο επιτυχημένη οικονομικά, βλέπει τους συνταξιούχους τού στενού οικογενειακού του περιβάλλοντός να υποφέρουν , διαπιστώνει τη φτώχεια τους και απλά τους «παρακολουθεί» πώς ζουν; Δεν συνεισφέρει έστω ένα μικρό οικονομικό βοήθημα ιδιαίτερα στη γυναίκα, που τον έφερε στον κόσμο; Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από τη δήλωση-απάντησή του:   «…….Ξέρω πως είναι να ζεις με 500 ευρώ. Υπάρχουν άνθρωποι στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ζουν με πολύ λίγα λεφτά. Η μητέρα μου , ο πεθερός μου, η πεθερά μου…Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει αυτό…..». !!!!!

  Οι φράσεις του «ξέρω πως είναι να ζεις με 500 ευρώ» και «γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει αυτό» αν δεν προέρχονται από άγνοια της δομής και της σημασίας των λέξεων της ελληνικής Γλώσσας, δημιουργούν την αίσθηση ότι αυτοσαρκάζεται επικοινωνιακά ανοήτως αδέξια, θεωρώντας όλους εμάς ακροατήριο με σύνδρομο έσχατης βλακείας και στέρησης ικανότητας κριτικής και σημασιολογικής γνώσης των λέξεων που χρησιμοποιεί. Η φράση «ξέρω πώς είναι να ζεις με 500 ευρώ» σημαίνει εξακολουθητική πραγματική κατάσταση [υποτακτική Ενεστώτα] που βιώνουν η μητέρα του και τα πεθερικά του. Η φράση του «γνωρίζω τι σημαίνει αυτό» δηλώνει πραγματική αξιολόγηση-διαπίστωση, με διαρκή και συνεχή κατάσταση αφού και πάλι χρησιμοποιεί χρόνο Ενεστώτα [γνωρίζω-σημαίνει]. Αλλά ίσως θέλει να «αποδείξει» ατυχώς για τον ίδιο ,πόσο «δίκαιος» είναι προς όλους μας, μη κάνοντας «εξαίρεση» ούτε και στους δικούς του ανθρώπους. Επιμένει δηλ. σε οριζόντια μέτρα περικοπών μισθών και συντάξεων, άσχετα αν οι όποιες αποφάσεις του έχουν… «σοβαρό»… αντίχτυπο ακόμα και στην ίδια την οικογένειά του [sic].

  Με μια χειρονομία που την χαρακτηρίζει το παραδοσιακό και πηγαίο ελληνικό χιούμορ, από το Ράδιο-Κρήτη κάτοικοι του Ηρακλείου, απηύθυναν έκκληση στους συντοπίτες τους, να μαζέψουν τρόφιμα [ψωμί, ντομάτες, τυρί, ελιές, φασόλια, κουκιά κ.λ.π.] και…. ένα μεταχειρισμένο παλτό, προκειμένου ο κ. Στουρνάρας να αντιμετωπίσει το δύσκολο χειμώνα που έρχεται! αλλά είναι βέβαιο πως αυτός ο χειμώνας, για τους άνεργους και για τα εισοδήματα των 500 ευρώ και κάτω το μήνα, θα είναι σίγουρα…γεμάτος οργή!

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 1

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.