Χρονόμετρο

  «Δικαιώθηκε» η προφητεία, επανεκλέχθηκε ο Θοδωρής Γκόνης, εν μέσω διαμαρτυριών και αποχώρησης, σύσσωμης της αντιπολίτευσης

  Δημοσιεύτηκε στις

  «Πύρρειος» νίκη η επανεκλογή του Θοδωρή Γκόνη, στην θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ και του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

   

  Μια παράσταση, όχι εξαιρετικής, αλλά χονδροκομμένης σκηνοθεσίας, αποδείχθηκε η διαδικασία επανεκλογής του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων, Θοδωρή Γκόνη, με τα όσα διαδραματίστηκαν χθες το απόγευμα στο δημαρχείο Καβάλας, τόσο στο γραφείο της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα, όσο και στην συνέχεια στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, όπου συνεδρίασε το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ.

   

  Συγκεκριμένα, τουλάχιστον μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. για την διαδικασία της εκλογής (ήταν για τις 6 μ.μ.), η κ. Τσανάκα, κάλεσε στον γραφείο της όλα τα μέλη της δικής της παράταξης στην διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ, για να κάμψει τις σοβαρές αντιδράσεις που υπήρχαν, ακόμη και μέσα στην δική της ομάδα, σε σχέση με την επανεκλογή του κ. Γκόνη.  Εκεί η κ. Τσανάκα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, ζήτησε από τον καθένα ξεχωριστά, να ψηφίσει τον Θοδωρή Γκόνη, δείχνοντας έτσι την εμπιστοσύνη τους, στο πρόσωπό της!!! Φτάσαμε δηλαδή στο σημείο η κ. Τσανάκα να εκλιπαρεί τα μέλη της πλειοψηφίας του συμβούλιου, να ψηφίσουν με βάση την δική της επιθυμία και όχι με βάση την ελεύθερη επιλογή.

   

  Ακολούθως, τα μέλη της πλειοψηφίας, προσήλθαν συντεταγμένα, στην συνεδρίαση για να επικυρώσουν την προσωπική απόφαση της κ. Τσανάκα, χωρίς να μπουν στον κόπο να εξετάσουν τις άλλες υποψηφιότητες και απόδειξη τούτου είναι ότι δεν προχώρησαν σε προσωπικές συνεντεύξεις, με όσους είχαν υποβάλει αίτηση ενδιαφέροντος. Μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση, ζήτησε εξηγήσεις ο Ανέστης Δημητριάδης – από την παράταξη του Κωστή Σιμιτσή – από την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνα Πρασσά, για το γεγονός ότι δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία για την εκλογή και επιπλέον για τις χθεσινές δηλώσεις της, σε τοπικά ραδιόφωνα όπου προανήγγειλε την επανεκλογή του κ. Γκόνη, πριν την συνεδρίαση του Δ.Σ.

   

  Αμέσως μετά, ο κ. Δημητριάδης αποχώρησε, καθώς δεν ικανοποιήθηκε από τις εξηγήσεις που έλαβε. Τον λόγο πήραν στην συνέχεια τα άλλα μέλη της αντιπολίτευσης, ζητώντας εξηγήσεις για την διαδικασία και το γεγονός ότι κλήθηκαν να επικυρώσουν, απλά την απόφαση της κ. Τσανάκα. Δημιουργήθηκε ένταση, οπότε αποχώρησα και τα υπόλοιπα 3 μέλη της αντιπολίτευσης από τις παρατάξεις του Μάκη Παπαδόπουλου και του Βαγγέλη Παππά. Στο τέλος έμειναν μόνο οι σύμβουλοι της κ. Τσανάκα, με συνέπεια με την «ομόφωνη» γνώμη των παρόντων, επανεκλέχθηκε ο κ. Γκόνης.

   

  Να σημειώσουμε ότι ποτέ στο παρελθόν, δεν υπήρξε ανάλογη διαδικασία ποτέ δεν εκλέχθηκε καλλιτεχνικός διευθυντής, έχοντας τραυματιστεί τόσο πολύ το κύρος του, με τόσες πολλές μεθοδεύσεις.

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.