Χρονόμετρο

  Όταν δεν υπάρχει φιλότιμο!!!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Βλέπεις τον κατήφορο της δημοτικής αρχής Καβάλας και σκέπτεσαι ότι δεν μπορεί, κάπου θα σταματήσει!!! Και εκεί που λες, μέχρι εδώ ήταν δεν πάει παρακάτω, να που έρχονται να σε διαψεύσουν, κάνοντας κάτι για να σου αποδείξουν ότι μπορούν και χειρότερα, μπορούν και πιο χαμηλά, βελτιώνοντας στο μέγιστο την ήδη κατηφορική και φυσικά καταστροφική  πορεία τους.

   

  Το άσχημο βέβαια είναι ότι μαζί τους, βουλιάζει και η Καβάλα, καθώς συμπεριφέρεται η δημοτική μας αρχή, σαν τον μποέμ τύπου που ξοδεύει κα τα τελευταία χρήματα του για διασκέδαση, ενώ γνωρίζει ότι η οικογένειά του λιμοκτονεί. Μόλις την περασμένη εβδομάδα στην πρώτη της προεκλογική ομιλία, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, αναφέρθηκε στην υποχρηματοδότηση του Δήμου Καβάλας τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης. Και εκεί που θέλεις να την δικαιολογήσεις για την απουσία παραγωγικής έργου, έρχεται η δημοτική αρχή και ψηφίζει 120.000 ευρώ κατ’ ελάχιστον, για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, δικαιώνοντας όλους αυτούς που της καταλογίζουν απουσία έργου, αλλά πρωταγωνιστικό ρόλο στους χορούς και τα πανηγύρια. Αλήθεια, που βρήκε τόσα χρήματα, σχεδόν 2.000.000 ευρώ για να ξοδέψει σε παντός είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις η κ. Τσανάκα και η κ. Ιωσηφίδου μέσα στο 2018; Εδώ υπάρχει μια ασυνέπεια λόγων και πράξεων, όντως μειώθηκαν οι χρηματοδοτήσεις προς το Δήμο Καβάλας ή το λένε, έτσι για να κάνουν αντιπολίτευση;

   

  Εδώ και αρκετές ημέρες υπάρχει μια γκρίνια σε όλη την Καβάλα, για τα τεράστια ποσά που ξοδεύονται για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, οπότε με χθεσινή της ανακοίνωση και χωρίς καμία αίσθηση του μέτρου, εκφράστηκε δημόσια με ανακοίνωση της η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για να απαξιώσει τις φωνές της λογικής και την νοικοκυροσύνης!!! Μας έκανε γνωστό η κ. Ιωσηφίδου ότι όσοι γκρινιάζουν, το κάνουν από συνήθεια, γιατί τα 120.000 ευρώ που θα ξοδέψει η Καβάλα για τις εκδηλώσεις δεν είναι ούτε τα μισά από αυτά που θα ξοδέψει ο Δήμος Δράμας για την Ουρανούπολη, ο προϋπολογισμός της οποία θα φτάσει σχεδόν τις 390.000 ευρώ!!! Δεν μας λέει όμως πόσες χιλιάδες επισκεπτών θα έχει η Δράμα και πόσα χρήματα θα αφήσουν στην αγορά της; Αυτό που γίνεται στην Καβάλα δεν είναι επένδυση είναι σπατάλη, αλλά που να το καταλάβουν οι διοικούντες την πόλη!!!

   

  Δεν θα σταθώ όμως περισσότερο στις πολιτικές ανοησίες που τολμάει και γράφει η κ. σοβαρή κατ’  άλλα, κ. Ιωσηφίδου, επειδή θέλει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Κι αυτό, γιατί θέλω να σταθώ στο που βρίσκει ο Δήμος Καβάλας τόσα χρήματα και τα ξοδεύουν.

   

  Ο Λευτέρης Αθανασιάδης ήταν ο μοναδικός δήμαρχος της Καβάλας που προίκισε τον Δήμο Καβάλας με έσοδα και ακίνητα, για να στεγαστούν οι υπηρεσίες και να μην πληρώνει για μισθώματα!!! Σήμερα αν υπάρχει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και μπορεί να ξοδεύει η κ. Ιωσηφίδου με την κ. Τσανάκα, τόσα εκατομμύρια στο σύνολο της θητείας τους, σε αυτόν το οφείλουν. Σε αυτόν που δεν είχαν το θάρρος, να μην πω τίποτα άλλου, ούτε την μνήμη του να τιμήσουν όπως του αξίζει.

   

  Σήμερα η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ έχει έσοδα από τα ενοίκια που εισπράττει από το κτήριο επί της οδού Ομονοίας, εκεί όπου στεγάζονται και οι υπηρεσίες του, έσοδα από τα ενοίκια της δημοτικής αγοράς, καταστήματα και χώρο στάθμευσης, από το παραλιακό κτήριο στην Ραψάνη και από αρκετές άλλες πηγές.

   

  Αν η κ. Τσανάκα είχε φιλότιμο και αίσθημα ευθύνης, απέναντι στην ιστορία του Δήμου Καβάλας, τις τύχες του οποίου έχει σήμερα στα χέρια της, θα έπρεπε όχι μόνο να αποδεχθεί την πρόταση του Βαγγέλη Παππάς για την ονοματοδοσία με το όνομα του Λευτέρη Αθανασιάδη, αλλά να την υπερκεράσει και να τον έχει εικόνισμα στο γραφείο της και κάθε πρωί να τον μνημονεύει για τα όσα έκανε για το Δήμο Καβάλας!!!

   

  Στην ιστορία έχουμε πολλά παραδείγματα μικρόψυχων που νομίζουν ότι κρύβοντας την αλήθεια κάτω από το χαλί, ξεμπέρδεψαν. Ποιος τους είπε ότι η αναίδεια, η αχαριστία και η απουσία μέτρου είναι ενδείξεις των ευφυών ανθρώπων;

   

   

  Θεόδωρος Αν. Σπανέλης


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.