Χρονόμετρο

  Ξεκάθαρες κουβέντες

  Δημοσιεύτηκε στις

  Το ρεζιλίκι του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά δεν με πονάει, γιατί το περίμενα. Όπως είχα σημειώσει και άλλοτε, επειδή η υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του θύμιζε όλο και περισσότερο ΠΑΣΟΚ, ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι οι απανωτές κωλοτούμπες θα αγγίξουν ολυμπιακά ρεκόρ!!!

   

  Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το μεγάλο θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας γαλουχηθεί στην αντιμνημονιακή ρητορική δεν μπορεί να ακολουθήσει τον πρωθυπουργό στο δρόμου που επέλεξε. Γιατί εδώ θα πρέπει να δούμε ό,τι πέρα από τα ξεκάθαρα ΟΧΙ των βουλευτών, υπάρχουν και πολλοί ανάμεσα στο ΝΑΙ που κατά βάθος διαφωνούν με αυτή τη στροφή, αλλά δεν μιλάνε, είτε γιατί δεν θέλουν να χάσουν θέσεις, αξιώματα και βουλευτικούς μισθούς, είτε γιατί δεν έχουν το θάρρος να σηκώσουν το βάρος του ΟΧΙ!!!

   

  Δυστυχώς, η χώρα έχει φτάσει στο σημείο που δεν αντέχει μισόλογα και υπεκφυγές. Εκφράσεις του είδους «δεν μας αρέσει το μνημόνιο αλλά τι να κάνουμε τώρα….», αν μη τι άλλο δηλώνει πολιτικούς που επιλέγουνε τις λεκτικές ακροβασίες και την κοροϊδία, αντί του καθαρού πολιτικού λόγου.

   

  Υπόσχονται ότι αυτοί θα εφαρμόσουνε ένα πιο δίκαιο και ισότιμο μνημόνιο!!! Αυτό είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο που έχει ακουστεί ποτέ στην Ελλάδα, μετά την δήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου περί απομάκρυνσης των αμερικανικών βάσεων. Το μνημόνιο είναι και θα είναι άδικο, πρώτα απ’ όλα γιατί σπάει την αλυσίδα αναδιανομής του πλούτου, έτσι όπως γινόταν αυτή μέσα από ένα γιγαντωμένο δημόσιο τομέα. Άρα, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα και οι συνταξιούχοι θα θιγούν άμεσα. Επιπλέον, όσο δεν υπάρχει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και το βάρος του φόρων πέφτει στο ΦΠΑ, δηλαδή στους έμμεσους φόρους, η ζωή γίνεται πιο ακριβή για όλους, τουτέστιν οι φτωχότεροι θα γίνουν ακόμη πιο φτωχοί!!!

   

  Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να φτιάξει ένα ωραίο περιτύλιγμα για να σερβίρει ένα φάρμακο με πικρή γεύση… Η πιο τίμια και ξεκάθαρη κουβέντα ήταν αυτή που του είπε η Κριστίν Λαγκάρντ, ότι δηλαδή θα πρέπει να κάνει ιδιοκτησία του το νέο μνημόνιο. Δηλαδή να πιστέψει σε αυτό και να το ονομάσει «Μνημόνιο Τσίπρα»!!!

   

  Το ερώτημα είναι ποιους θα έχει μαζί του για να τον στηρίξουν; Το 62% που ψήφισε ΟΧΙ σε μια συμφωνία καλύτερη από αυτή που αποδέχθηκε; Είναι δυνατόν;

   

  Μάλλον θα πρέπει να το πάρει απόφαση ότι ένα μεγάλο μέρος του 62% θα πρέπει να το αποχαιρετήσει και φυσικά αυτό σημαίνει ότι τώρα πρέπει να στραφεί προς το υπόλοιπο 38% του ΝΑΙ για να βρει στήριξη, αν θέλει να μείνει πρωθυπουργός. Το οποίο όπως φαίνεται το θέλει!!! Όσο λοιπόν τον ακούω να καταγγέλλει, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη  και τους υπόλοιπους, τόσο διαβλέπω ότι ετοιμάζεται να αλλάξει, μετά την πορεία του και το κοινό του!!!

   

  Θεόδωρος Αν. Σπανέλης

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.