Χρονόμετρο

  Κάτι σαν επίλογος….

  Δημοσιεύτηκε στις

  Εντός ολίγων ωρών, το 2013 θα είναι πλέον παρελθόν, οπότε δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για μια πρώτη αποτίμηση της χρονιάς. Ποια ήταν τα σημαντικότερα γεγονότα που μας σημάδεψαν; Η ανεργία; Οι ανέστιοι και οι πένητες στους δρόμους; Τα συσσίτια που πολλαπλασιάστηκαν και πλέον μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι θα είναι μέρους του σκηνικού του επερχόμενου προεκλογικού αγώνα; Πολλοί ίσως να σταθούν στα άγρια χαράτσια και στους άδικους φόρους, κάποιοι άλλοι στις καταδίκες του Άκη Τσοχατσόπουλου και της παρέας του και κάποιοι άλλοι στην πορεία προς τις φυλακές του σιδηροδέσμιου πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης. Για ορισμένους ίσως σημαντικότερο όλων να είναι τα αστρονομικά ποσά που διακινήθηκαν για μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία δίνουν και μια απάντηση στο ερώτημα ποιοι τα έφαγαν τα λεφτά και πόσα ήταν… Για ορισμένους άλλους η άνοδος της Χρυσής Αυγής και οι δολοφονίες τριών νέων ανθρώπων στο βωμό του φανατισμού ίσως να ήταν το κορυφαία γεγονός…

  Όλα είναι σημαντικά, αξιομνημόνευτα και ίσως να αξιολογηθούν ως καθοριστικής σημασίας από τους ιστορικούς του μέλλοντος. Ωστόσο θέλω να σταθώ σε δύο γεγονότα τα οποία αν δεν είναι αστεία, σίγουρα εμπεριέχουν το στοιχείο της φάρσας και με τα οποία κλείνει η χρονιά!!! Αναφέρομαι κατά πρώτον στον «γκαφατζή» Μιχάλη Λιάπη που είτε με την SIEMENS, είτε με το πολυτελές τζίπ, βρέθηκε εκτεθειμένος και κατά δεύτερον στον πρώην πρόεδρο του ΑΓ. Κυριακού Χάρη Τομπούλογλου!!! Ο πρώτος καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια με αναστολή για πλαστογραφία και τα υπόλοιπα συμπαρομαρτούντα , αν και προσωπικά πιστεύω ότι πιο σοβαρή καταδίκη θα ήταν να στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα!!!

  Ο  δεύτερος με την κατηγορία για δωροδοκία 25.000 ευρώ βρέθηκε υπόδικος και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και 150.000 ευρώ εγγύηση!!!  Έτσι θέλουν να μας πείσουν ότι μέσα στον ορυμαγδό της μίζας, στον ωκεανό της διαφθοράς και της ρεμούλας, η κάθαρση προχωράει. Μα τις καλές ημέρες αυτά ήταν η μίζα που έπαιρνε ο υπάλληλος του ΙΚΑ για να βγάλει μια σύνταξη μαϊμού; Αυτές οι ιστορίες είναι για ευκολόπιστους και για τηλεοπτική κατανάλωση…

  Όσο και να θέλαμε με το τέλος του 2013 να έκλεινε αυτή η οδυνηρή περίοδος  για τους περισσότερους Έλληνες, αυτό δεν φαίνεται να είναι εφικτό. Το «2013» θα συνεχιστεί και από μεθ’ αύριο θα διεμβολίσει και την επόμενη χρονιά. Όσο το επιτρέπουμε αυτό θα συνεχίζεται και τα επόμενα χρόνια, γι’ αυτό η μοναδική ευχή είναι πέρα από την υγεία να αλλάξουμε εμείς, για να καταλάβουν ότι σε όλα αυτά πρέπει να γραφτεί ένα τέλος!!! Άλλος τρόπος για να σπάσει αυτή η σπειροειδή καθοδική πορεία, δεν υπάρχει!

   

  Θεόδωρος Α. Σπανέλης


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.