Χρονόμετρο

  Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνει τον Πάγκαλο!!!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Η πρώτη διαπίστωση που μπορούμε να κάνουμε για το 2015, είναι ότι ήταν η χρονιά του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι όμως πολύ πρόχειρο και γενικό. Μπορούμε να προτάξουμε ότι ήταν η χρονιά που πλησιάσαμε περισσότερο από ποτέ άλλοτε στην χρεωκοπία και κανείς δεν μπορεί να μας διαψεύσει. Μπορούμε ακόμη να υποστηρίξουμε ότι συνέβησαν πράγματα που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, έκλεισαν οι τράπεζες, επιβλήθηκαν τα capital controls και στεκόμασταν στην ουρά των ΑΤΜ για να πάρουμε 60 ευρώ και να την βγάλουμε. Σίγουρα είναι μια πλευρά της αλήθειας, αλλά και πάλι δεν είναι όλη η εικόνα. Μια άλλη επιλογή είναι να υπογραμμίσουμε το γεγονός ότι ο «αντιμνημονιακός» ΣΥΡΙΖΑ μας οδήγησε σε ένα δημοψήφισμα όπου είπαμε ένα πανηγυρικό ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο και λίγες ημέρες μετά μας έφερε το τρίτο, το πιο σκληρό αλλά και το πρώτη φορά, «αριστερό» μνημόνιο – εδώ γελάμε – οπότε είναι σαν να είπαμε στην πράξη ένα μεγάλο ΝΑΙ και μάλιστα χωρίς προϋποθέσεις.

   

  Ωστόσο, εκείνο που πιστεύω ότι είναι το σημαντικότερο «επίτευγμα» της σημερινής κυβέρνησης είναι η καθολική αύξηση κάθε φόρου και η επιβολή νέων εισπρακτικών μέτρων αδιακρίτως. Κανείς δεν θα διαφωνήσει ότι το δημόσιο ταμείο πρέπει να γεμίσει με χρήματα, καθώς αυτά των δόσεων δεν επαρκούν και δεν μπορούμε ακόμη να βγούμε στις αγορές. Εν τούτοις, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν που φώναζαν σε όλους τους τόνους ότι θα πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και συγχρόνως θα παταχθεί η διαφθορά; Ούτε το ένα είδαμε αλλά ούτε και το άλλο.

   

  Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να δικαιώσει το γνωστό, κυνικό, καταδικασμένο και προκλητικό απόφθεγμα του Θεοδώρου Πάγκαλου: «Όλοι μαζί τα φάγαμε»!!! Στην φορολογική πολιτική της κυβέρνησης αυτό συνοψίζεται στο δόγμα ότι «Τώρα, όλοι μαζί θα τα πληρώσουμε»!!!

   

  Ακόμη και οι πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών σχολών γνωρίζουν ότι οι πιο άδικοι φόροι είναι οι έμμεσοι, είναι αυτοί που επιβάλλονται στα καύσιμα, τα τσιγάρα, στα τρόφιμα και γενικά σε είδη και υπηρεσίες ευρείας χρήσης. Αυτό συμβαίνει γιατί έχων εισόδημα 400 ευρώ το μήνα πληρώνει τους ίδιους φόρους με αυτόν που έχει εισόδημα 10.000 ευρώ!!! Με άλλα λόγια το ψωμί είναι πιο ακριβό για το φτωχό και πιο φθηνό για τον πλούσιο. Γι΄ αυτό σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα υπερέχουν οι άμεσοι φόροι, επί των εισοδημάτων και της περιουσίας του καθενός, ενώ είναι μειωμένοι οι φόροι σε είδη ευρείας κατανάλωσης.

   

  Γι’ αυτό πάρτε το απόφαση, αν με το ΣΥΡΙΖΑ χορτάσαμε από λόγια, ήρθε η ώρα να χορτάσουμε και από φόρους!!! Καλή χρονιά!!!

   

  Θεόδωρος Αν. Σπανέλης


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.