Χρονόμετρο

  Εκλογές κενές νοήματος

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στις εκλογές του 2009 – για να μην πάμε πιο παλιά – οι πολίτες καταψήφισαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον νεώτερο, γιατί ο Γεώργιος Παπανδρέου ο νεώτερος, τους υποσχέθηκε ότι λεφτά υπάρχουν. Μέσα σε μερικούς μήνες της νέας διακυβέρνησης, αποδείχθηκε ότι λεφτά δεν υπάρχουν και μετά από ένα εσωτερικό πραξικόπημα στο ΠΑΣΟΚ, εκπαραθυρώθηκε ο κ. Παπανδρέου και πήγαμε σε κυβέρνηση «τεχνοκρατών» –   κατά κάποιο τρόπο  – με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, προκειμένου να μάς εισάγει στην σκληρή εποχή των μνημονίων. Η συνέχεια γράφτηκε με την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά και την συγκυβέρνηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για να περάσουμε έτσι στην εποχή του δεύτερου μνημονίου. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, οι πολίτες ήθελαν να τιμωρήσουν τις μνημονιακές δυνάμεις και ψήφισαν ΑΝΤΙ και έτσι σχηματίστηκε η νέα κυβέρνηση, η «Πρώτη Φορά Αριστερά» που και αυτή εξελίχθηκε σε μνημονιακή… Το θέμα που έχει ανακύψει τώρα είναι σχετικά με το νόημα των εκλογών του Σεπτεμβρίου!!! Ποιόν να τιμωρήσουμε και ποιόν να εμπιστευτούμε;

   

  Αν είναι να τιμωρήσουμε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τον Αλέξη Τσίπρα, να το κάνουμε, αλλά ενισχύοντας ποιόν; Να γυρίσουμε σε αυτούς που ήδη έχουμε τιμωρήσει ή να πάμε σε κάτι καινούργιο; Και πιο είναι αυτό το καινούργιο που δεν φαίνεται στον ορίζοντα; Να είναι η Χρυσή Αυγή, να είναι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, το ΚΚΕ, η Λαϊκή Ενότητα ή ο Βασίλης Λεβέντης; Καλοί όλοι τους για αντιπολίτευση, αλλά ποιος από αυτούς μπορεί να διαμορφώσει πρόταση διακυβέρνησης;

   

  Νομίζω ότι δεν χρειάζεται απάντηση. Το πράγμα είναι ξεκάθαρο, αυτοί που έχουν αποκτήσει κυβερνητική εμπειρία όλα τα προηγούμενα χρόνια  – και συμπεριλαμβάνω τώρα πια και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλουν να «λερώσουν άλλο τα χέρια τους»!!! Κι αυτό γιατί είναι ξεκάθαρο ότι τα μέτρα που φέρνει το νέο μνημόνιο θα είναι ότι πιο σκληρό έχουμε γνωρίσει. Ο χειμώνας που έρχεται θα θυμίζει την εποχή των παγετώνων, η οικονομία περισσότερο από ποτέ είναι κατεστραμμένη και ακόμη και η ετήσια τονωτική ένεση του τουρισμού φέτος ήταν νοθεμένη.

   

  Σε αυτές τις περιπτώσεις που το κόστος της κυβερνητικής διαχείρισης είναι ασήκωτο, δύο επιλογές υπάρχουν. Η μία είναι να συσταθεί οικουμενική κυβέρνηση οπότε η φθορά θα επιμεριστεί σε όλους και η άλλη να συσταθεί κυβέρνηση τεχνοκρατών που θα κάνει την «βρώμικη δουλειά» και δεν θα τους ζητήσει κανείς ευθύνη.

   

  Επειδή και στις δύο επιλογές μπορούμε να πάμε χωρίς να προηγηθούν εκλογές και αυτό είναι σαφές, θα προσέλθουμε στις κάλπες χωρίς να έχει νόημα η πράξη μας. Θα πάμε να ψηφίσουμε ξέροντας ότι κάνουμε αγγαρεία. Όσο για τα όποια μηνύματα υπάρξουν από την κάλπη θα έχουν εξανεμιστεί μέχρι το πρωί της  Δευτέρας, καθώς θα τεθεί επιτακτικά το ζήτημα ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα!!!

   

  Θεόδωρος Αν. Σπανέλης


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.