Χρονόμετρο

    Οι πραγματικοί επαναστάτες

    Δημοσιεύτηκε στις

    Δεν ξέρω πως θα αξιολογήσει ο ιστορικός του μέλλοντος το 2015 σε σχέση με την συνολική ιστορία της Ελλάδας, αλλά αυτό που φαίνεται αυτή τη στιγμή είναι ότι πέρασαν οι οκτώ πρώτοι μήνες του χρόνου για να συμφωνήσουμε με τους εταίρους – δανειστές, στο χειρότερο μνημόνιο που γνώρισε η χώρα και θα χρειαστούμε ένα μήνα ακόμη για να γίνουν οι εκλογές προκειμένου να μηδενίσει το κοντέρ για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ώστε να ξεκινήσουν σε νέα βάση οι συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, με τους όρους που διαμορφώνονται στα μέσα Οκτωβρίου θα είμαστε ευτυχείς αν έχουμε κυβέρνηση. Πέρα λοιπόν από τους οκτώ μήνες θα έχουμε ξοδέψει και άλλον ενάμιση μήνα για να καταλήξουμε ποιος θα εφαρμόσει το νέο μνημόνιο!!! Όπως όλα δείχνουν θα είναι μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, ώστε οι πολιτικοί να μην υποστούν άλλη φθορά!!! Εκεί οδηγούνται τα πράγματα!!!

    Είναι προφανές ότι τα λόγια της Αγκέλα Μέργκελ από την Βραζιλία, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της εκεί, ότι δηλαδή «η παραίτησή του Αλέξη Τσίπρα, είναι μέρος της λύσης, όχι μέρος της κρίσης», αν μη τι άλλο δηλώνει ότι μέρος της συμφωνίας για την δανειοδότηση της χώρας, είναι και το ποιος θα εφαρμόσει τα νέα μέτρα. Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό, αλλά δεν θα έπρεπε και εμείς που θα πάμε στην κάλπη να εκλέξουμε κυβέρνηση ως «κυρίαρχος» λαός να το γνωρίζουμε;

    Και εδώ έρχεται ο κάθε καλοπροαίρετος, πολιτικοποιημένος και μη κομματικοποιημένος πολίτης και αναρωτιέται: Αλήθεια πότε έχουν σκοπό να κυβερνήσουν οι πολιτικοί; Όλοι δηλώνουν το απεταξάμην στα μνημόνια αλλά δεν βλέπουμε και κανείς να διατυπώνει μια πρόταση για το πώς θα φτάσουμε στο μετά. Από τη  μια δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη της διακυβέρνησης και από την άλλη δεν μπαίνουν στον κόπο να μας πούνε πια μπορεί να είναι η επόμενη μέρα.

    Και αν όλα αυτά είναι υπερβολικό να τα ζητάει κανείς από τα λεγόμενα «παλαιά κόμματα», ας αναλάβει να μας το εξηγήσουν, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Γιατί σε τελική ανάλυση τι κάνει την διαφορά ανάμεσα στο παλιό και το νέο, μια δήλωση on  camera ή μια ολοκληρωμένη πρόταση παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας;

    Το έχω υπογραμμίσει και στο παρελθόν, ότι οι μόνες επαναστατικές πράξεις στην χώρα σήμερα είναι αυτές που μειώνουν τα δεσμά της από τις εισαγωγές και τον δανεισμό. Αυτός που παράγει πατάτες, γάλα, αυγά, κρασί, μεταποιεί προϊόντα ή δημιουργεί τεχνολογική καινοτομία, είναι παραγωγικός και ως εκ τούτου αντιμνημονιακός, όλα τα άλλα είναι ταμπέλες για να καθοδηγούνται τα πρόβατα αλλά όχι οι πολίτες. Γι’ αυτό επιλέξτε πως θέλετε να σας αντιμετωπίζουν!!!

     

    Θεόδωρος Αν. Σπανέλης


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.