Χρονόμετρο

  Ο χρήσιμος κ. Τσίπρας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Μετά την συμφωνία της Γιάλτας ήταν θέμα χρόνου η ήττα του Δημοκρατικού Στρατού στο Γράμμο και το Βίτσι. Τα στρατοδικεία, οι εκτελέσεις και η εξορία ήταν η αναμενόμενη συνέχεια για τους ηττημένους. Αν η συμφωνία της Γιάλτας ήταν διαφορετική, τότε και η νίκη στον Γράμμο και το Βίτσι θα ήταν στο αντίπαλο στρατόπεδο. Μια συμφωνία, καθόρισε ποιοι θα είναι οι νικητές και ποιοι οι ηττημένοι.

  Έτσι και τώρα, η συμφωνία στην σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλες καθόρισε ότι στους ηττημένους θα είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Ραχήλ Μακρή και όσοι αντιτάχθηκαν. Η ειρωνεία στην όλη υπόθεση βέβαια είναι ότι στο Γράμμο και στο Βίτσι διακρίθηκε ο Στρατηγός Θρασύβουλος Τσακαλώτος, ενώ τώρα στην ήττα της Δραχμής πρωταγωνιστεί ο απόγονός τους Ευκλείδης Τσακαλώτος!!!

  Γι’ αυτό μην ψάχνετε για «πατριώτες» και «προδότες», γιατί η θέση που βρίσκεται ο καθένας είναι πολύ σχετική. Θέλετε ένα ακόμη παράδειγμα; Το 1974 ο Δημήτρης Ιωαννίδης διέταξε την δολοφονία του Μακάριου, με στόχο την ενσωμάτωση της Κύπρου στην Ελλάδα, όπως τον είχαν διαβεβαιώσει οι φίλοι και σύμμαχοι Αμερικάνοι. Την συνέχεια την γνωρίζετε, δικάστηκε και καταδικάστηκε ως προδότης, αν όμως τα σχέδιά του είχαν πετύχει δεν θα ήταν εθνικός ήρωας με τιμή και δόξα; Ποιος θα θυμόταν ότι ήταν δικτάτορας;

  Στην σύνοδο Κορυφής των Βρυξελών, οι εταίροι κατέστησαν σαφές στον Αλέξη Τσίπρα ότι το πραξικόπημα της δραχμής που ετοίμαζαν δεν θα είχε καμία τύχη, έτσι ως έξυπνος επέλεξε να αλλάξει στρατόπεδο… «άδειασε» τους μέχρι εκείνη τη στιγμή συναγωνιστές του, για να μπορέσει να κρατήσει την εξουσία… και καλά έκανε!!! Γιατί η αλήθεια είναι ότι τα σχέδια Βαρουφάκη που αποκαλύπτονται αυτές τις ημέρες, αντέχουν μόνο σε επίπεδο work group πρωτοετών φοιτητών σε μια σχολή Διαχείρισης Κρίσεων και απέχουν πάρα πολύ από το να είναι ένα σχέδιο δράσης για ένα πραγματικό πραξικόπημα. Η ιστορία θυμίζει το πραξικόπημα της πιτζάμας που αποκάλυψε το 1975 ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ και μετά τους έστειλε όλους σπίτια τους.

  Ο κ. Τσίπρας γλύτωσε τον «Καιάδα» στον οποίο οδηγούνται οι πρωταγωνιστές της ρήξης με την Ε.Ε., γιατί έπεισε τους Ευρωπαίους ότι η χώρα δεν μπορεί να σταθεί με το παλιό πολιτικό σύστημα. Η Ευρώπη δεν αντέχει να δει την Ελλάδα να κλείνει τον κύκλο της μεταπολίτευσης με μια μεγάλη ανατροπή, γιατί αυτό θα δημιουργούσε περαιτέρω αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο εγγυητής της σταθερότητας και του μνημονιακού κράτους.

  Βέβαια να είστε προετοιμασμένοι καθώς κάθε τρεις και λίγο θα ακούμε και μια απειλή για «Grexit», αλλά μην τρομάζετε και μετά το τέλος πολέμου για να μπορέσει το  δομηθεί το μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς, δεν επικαλούνταν τον κομμουνιστικό κίνδυνο;

   

  Θεόδωρος Αν. Σπανέλης


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.