Χρονόμετρο

  Το Βατερλό των μεγάλων προσδοκιών!!!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Την εποχή της άνθησης του χρηματιστηρίου Αθηνών, δηλαδή εκεί λίγο πριν το 2000, όταν ο κόσμος «διψούσε» για μετοχές, εμφανίζονταν οι πιο απίθανες εταιρίες που μέσα σε μια νύχτα σουλουπώνονταν και γίνονταν «σίγουρα» χαρτιά για επένδυση. Έτσι ένα σουβλατζίδικο σε μια γειτονιά στην Αθήνα, ένας κομπιουτεράς από την Λάρισα, ένα τυροπιτάδικο από την Κατερίνη, ένα σιδεράδικο από το Κιλκίς και ένα περίπτερο από τα Τζουμέρκα, ξαφνικά βρέθηκαν να φιγουράρουν στον πίνακα αξιών του ΧΑ, δίπλα σε μεγάλες και επώνυμες εταιρίες με κεφαλαιοποίηση πολλών εκατομμυρίων!!!

  Τι είχε συμβεί; Για να καλύψουν την ζήτηση σε μετοχές βρέθηκαν μερικοί επιτήδειοι – σύμβουλοι επενδύσεων αυτοπροσδιορίστηκαν – οι οποίοι διέτρεχαν την ελληνική επαρχία, έβρισκαν επιχειρήσεις, βελτίωναν την εικόνα τους, δημιουργούσαν ψευδείς προσδοκίες κερδοφορίας, προκαλούσαν τεχνητή ζήτηση για τις μετοχές τους και μετά τις ξεπουλούσαν στα «διψασμένα» κορόιδα! Σε όλους αυτούς που πίστευαν ακόμη στα παραμύθια και στη δύναμη που έχει το μαγικό ραβδάκι για να τους κάνει όλους πλούσιους.

  Εκείνη η εποχή δεν απέχει και πολύ από αυτήν που ζούμε. Οι Έλληνες, όπως το 2000, έτσι και τώρα περίμεναν να γίνουν πλούσιοι αγοράζοντας μετοχές, αυτό περίμεναν με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ως άλλη καλή νεράιδα τους είχε υποσχεθεί ότι με το μαγικό του ραβδάκι, θα σκίσει τα μνημόνια, θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα μας γυρίσει στις ανέμελες και λαμπερές ημέρες του παρελθόντος.

  Μέσα σε έξη μήνες, τα ψέματα σκόρπισαν, οι αυταπάτες έγιναν καπνός και στα χέρια του κ. Τσίπρα έμεινε η πολιτική «φούσκα» που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα όλοι του ζητάνε εξηγήσεις, οι συνοδοιπόροι του στο κόμμα, οι πρόσφυγες ψηφοφόροι από σχεδόν όλα κόμματα που πίστεψαν ότι θα τους οδηγήσει στη γη της επαγγελίας και φυσικά το σύνολο των Ελλήνων που βλέπουν μαζί με την «φούσκα» του ΣΥΡΙΖΑ να κατακρημνίζεται η χώρα.

  Αυτή τη στιγμή τα πάντα είναι σε ελεύθερη πτώση χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει που θα σταματήσει. Θα χρησιμοποιήσω ένα σύνθημα που υπάρχει για τις παντός είδους εξαρτήσεις: «Μου είπαν: «Δοκίμασε! Αυτό, θα σε ανεβάσει ψηλά. Αυτό θα σε φτάσει στ’ αστέρια. Ξέχασαν να μου πουν, πόσο ψηλά θα με ανεβάσει. Ξέχασαν να μου πουν, πως όταν πέσω απ τα ψηλά, πόσο χαμηλά θα φτάσω. Εκεί που η αξιοπρέπεια μηδενίζεται».

  Δεν θέλω να υποστηρίξω ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι άλλοι, κρατάνε την ορθοδοξία της αμόλυντης Αριστεράς, είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά αυτοί είναι η πραγματική Αριστερά, του 4 – 5% που κάποιοι την πήραν και την έκαναν μια «φούσκα» στο πολιτικό χρηματιστήριο, στα χέρια αυτών είναι τώρα να περισώσουν την χαμένη τιμή της Αριστεράς και σε όλους εμάς να διαχειριστούμε τις συνέπειες από το Βατερλό των μεγάλων προσδοκιών!!!

   

  Θεόδωρος Αν. Σπανέλης


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.