Χρονόμετρο

  Το κόμμα του Αλέξη!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στο επτάμηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχθηκε το πόσο ανεδαφική είναι η πρόταση που έφερε στην ελληνική κοινωνία, προκειμένου να την οδηγήσει έξω από την κρίση. Αυτό δεν είναι δική μου διαπίστωση, αλλά του ίδιου του προέδρου του κόμματος, που έφτασε στο σημείο να την αποκηρύξει και να υπογράψει το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο, για να αποφύγει τα χειρότερα, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ουσιαστικά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ενώ αναγνώρισε την λάθος πολιτική που ακολούθησε, δεν ένοιωσε την ανάγκη, πέρα από πρωθυπουργός, να παραιτηθεί και από πρόεδρος του κόμματος. Επέλεξε, ως επαγγελματίας της πολιτικής πια, όπως φαίνεται, να υπηρετήσει και την νέα πολιτική κατάσταση πραγμάτων, έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την υπογραφή της συμφωνίας, αλλά χωρίς να έχει επάνω του το βάρος της εφαρμογής των νέων μέτρων!!! Ουσιαστικά ενώ δραπέτευσε από την πρωθυπουργία, δεν εγκαταλείπει την πολιτική!!!

   

  Φαίνεται ο κ. Τσίπρας  να πιστεύει ότι θα περάσει την μνημονιακή καταιγίδα αβρόχοις ποσί και δεν θα υποστεί την φθορά των προκατόχων του!!! Η εμμονή της παρουσίας του στην θέση εξουσίας – έστω και εκτός πρωθυπουργικού θώκου –, δεν συνάδει με το προφίλ που επιχείρησε να χτίσει τα τελευταία χρόνια ως εναλλακτικός και καταπίπτει στο επίπεδο του πολιτικού καριέρας!!!

   

  Αν θέλουμε να δούμε τα πράγματα όπως είναι στις πραγματικές του διαστάσεις, ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας, επέβαλε στον ΣΥΡΙΖΑ μια πολιτική για την οποία δεν έχει καμία νομιμοποίηση από τα κομματικά όργανα και αφού χειραγώγησε το κόμμα, αυτό μετεξελίσσεται σε κάτι άλλο!!! Ο ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον θα είναι ένα κόμμα περονικού τύπου όπου θα κυριαρχεί το πρόσωπο του Αλέξη και από εκεί και πέρα το χάος. Αν αυτό σας θυμίζει ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου δεν είστε μακριά.

   

  Αν και ηττημένη η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή την στιγμή οι μόνοι γνήσιοι εκφραστές του είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι υπόλοιποι διαφωνούντες. Ωστόσο, δεν έχουν την σφραγίδα του κόμματος στα χέρια τους και από «αφεντικά» έγιναν «αποπαίδια»!!! Έχουμε ουσιαστικά ένα πραξικόπημα, αλλά αυτό δεν είναι η μόνη πράξη με την οποία χρεώνεται ο κ. Τσίπρας, καθώς και η όλη μεθόδευση για να οδηγήσει τη  χώρα στις εκλογές είναι δηλωτική του πόσο σέβεται τις διαδικασίες και τους θεσμούς της δημοκρατίας!!!

   

  Θεόδωρος Αν. Σπανέλης

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.