Χρονόμετρο

  Η εθνική μας μοναξιά!!!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Η βοήθεια από τη Ρωσία δεν ήρθε, για ακόμη μια φορά το «ξανθό γένος» μας πούλησε. Σύμφωνα με την είδηση, η οποία δεν διαψεύστηκε, η φίλη και ομόδοξη Ρωσία μας αντάλλαξε με περιοχές στην Ουκρανία που οδεύουν προς απόσχιση… Λίγες ημέρες νωρίτερα το είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξηγώντας το ΝΑΙ στην συμφωνία: Πήγα σε Ρωσία και Κίνα αλλά κανείς δεν έδειξε προθυμία να δώσει χρήματα!!!

  Τα όνειρα που κάναμε ότι θα έρθουν οι «φίλοι» μας να μας σώσουν, για ακόμη μια φορά διαψεύστηκαν. Για ακόμη μια φορά το «χτίσιμο» εξωτερικής πολιτικής επάνω στο δόγμα του ποιοι είναι οι «φίλοι» μας και ποιοι είναι οι «εχθροί» μας, κατέρρευσε παταγωδώς. Δείτε πόσο εύκολα περάσαμε από το «Αμερικάνοι φονιάδες των λαών», στο «φίλοι μας αγαπημένοι»!!!

  Θα πρέπει επιτέλους να το καταλάβουμε ότι μαζί με το τέλος του «λεφτά υπάρχουν», ήρθε και το τέλος των «φίλων» στην εξωτερική πολιτική. Θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση και να δεχθούμε ότι αφού είμαστε «έθνος ανάδελφο» να πορευτούμε με περισσότερη σοβαρότητα και μεθοδικότητα στην οικοδόμηση των διεθνών μας σχέσεων. Εν δυνάμει όλοι είναι εχθροί μας και όλοι είναι φίλοι μας!!!

  Ας σταματήσουμε τα «ταΐζουμε» τους εαυτούς μας με παραμύθια και ελπίδες ότι θα έρθει κάποιος που θα αναγνωρίσει την αξία μας και για την ομορφιά μας και τα τσακίρικα μάτια μας, θα μας δώσει «παρά με την σέσουλα» για ζούμε ζωή παραδείσια. Αυτά τελείωσαν. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε το σεβασμό φίλων και εχθρών για να μπορούμε να θέτουμε όρους και προϋποθέσεις.

  Μετά από τόσους αιώνες παρακμής δεν είμαστε πια το κέντρο του κόσμου, δεν είμαστε ο περιούσιος λαός τον οποίο θα πρέπει, όλοι οι υπόλοιποι, να υπηρετούν. Θα πρέπει να αποτινάξουμε το παλιό και να ενδυθούμε το καινούργιο, όχι μόνο κατ’ όνομα αλλά κατ’ ουσία.

  Το γεγονός ότι έχουμε ένα τεράστιο πολιτισμό, μια σημαντική γεωστρατηγική θέση και αξιόλογες πλουτοπαραγωγικές πηγές, από μόνα τους δεν σημαίνουν τίποτα. Κάποιοι μπορούν να το βλέπουν ως ευλογία αλλά δεν είναι δύσκολο να είναι και κατάρα, καθώς ένα καλό «οικόπεδο» όλοι θέλουν να το κατακτήσουν, πολύ περισσότερο όταν οι νόμιμοι κληρονόμοι, είναι ανίκανοι να το καλλιεργήσουν.

  Αν ήμασταν μια σοβαρή χώρα, η Ρωσία δεν θα μας έπαιζε αυτό το παιχνίδι, γιατί θα είχε κάτι να χάσει. Δυστυχώς όμως έχουμε γίνει το κλοτσοσκούφι της οικουμένης και όπως συμβαίνει πάντα την ευθύνη δεν την έχουν οι άλλοι!!! Μιλάμε για «εθνική μοναξιά», αυτά είναι ανόητες σκέψεις καταθλιπτικών ανθρώπων, για εθνική βλακεία με περικεφαλαία θα πρέπει να μιλάμε, μπας και συνέλθουμε!!!

   

  Θεόδωρος Αν. Σπανέλης


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.