Χρονόμετρο

  Μήπως υπάρχει και η οικονομία;

  Δημοσιεύτηκε στις

  Οδεύουμε προς τις κάλπες με σκοπό να εκλέξουμε την κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το πιο σκληρό μνημόνιο και λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη ημέρα, βλέπουμε να αναμετρώνται από την μία η Λίστα Λαγκάρντ και από την άλλη η λίστα με τις παρατυπίες των Φλαμπουράρη και Κατρούγκαλου!!!

   

  Όποιος σκέφτηκε να μετατρέψει αυτή την εκλογική αναμέτρηση, σε μια σύγκρουση που θα αναδείξει ως νικητή τον λιγότερο διεφθαρμένο, είναι, αν μη τι άλλο, ηλίθιος. Γιατί όσο και να θέλουν να συμψηφίσουν να ανομήματα των Αριστερών με τους μετέχοντες στην λίστα Λαγκάρντ το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν το ρεύμα της αποχής και να δυναμώνουν πολύ περισσότερο την απέχθεια των πολιτών προς τους πολιτικούς.

   

  Ακόμη και αυτή τη στιγμή που το πολιτικό σύστημα έχει φτάσει στο πιο χαμηλό σκαλοπάτι της αξιοπρέπειας, έχοντας απολέσει κάθε ίχνος σοβαρότητας, δεν μπορούν να δουν το τι έρχεται. Αντί λοιπόν, οι της αντιπολίτευσης,  να ασκούν κριτική για το θέμα της αναξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, σε σχέση με το μνημόνιο και την στροφή του προς τον ρεαλισμό, αντί να θυμίζουν την ελπίδα που δεν ήρθε, συνεχίζουν να ασκούνται στην ανοησία!

   

  Το πρόβλημα λοιπόν, δεν είναι η διαφθορά της Αριστεράς (ακόμη τουλάχιστον), αλλά το πόσο σοβαρά μπορεί κανείς, να πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς να μας έχει δώσει μια σοβαρή εξήγηση, ο κ. Τσίπρας μας πήγε από το μεγάλο ΟΧΙ στο μεγάλο ΝΑΙ. Σαφώς και έχει ο καθένας το δικαίωμα να αλλάξει άποψη, αν πειστεί για το περί του αντιθέτου,- διαφορετικά χαρακτηρίζεται ως δογματικός -, αλλά να μάς εξηγήσει τι είναι αυτό που τον έκανε να αλλάξει προσανατολισμό και πως αυτό θα μεταμορφώσει το σύνολο της πολιτικής του πρότασης.

   

  Για παράδειγμα, το μεγάλο στοίχημα των επόμενων μηνών δεν είναι η φορολογική αφαίμαξη των πολιτών αλλά η επανεκκίνηση της οικονομίας. Αλήθεια, έχει σκεφτεί κανείς για το πώς θα πληρωθούν οι φόροι, αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση στην αγορά; Ποιος θα νοιαστεί να είναι εντάξει φορολογικά, αν δεν έχει ψωμί να πάει στο σπίτι του ή δεν μπορεί να αγοράσει τα φάρμακά του;

   

  Παρ’ όλα αυτή η συζήτηση για το πώς θα γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας, είναι έξω και πέρα από την ημερήσια διάταξη. Έχουμε άραγε ακόμη την πολυτέλεια να συγκρούονται οι δύο πόλοι της πολιτικής, περίπου όπως οι αντίπαλοι οπαδοί σ’ έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, να εξευτελίζεται ο δημόσιος λόγος, και να μην υπάρχει ένας νουνεχής και νηφάλιος να βάλει ένα τέρμα σε αυτόν τον κατήφορο;

   

  Αλήθεια, τι διαφορετικό έκαναν οι βυζαντινοί όταν συζητούσαν για το φύλο των αγγέλων και για το πόσοι άγγελοι μπορούν να σταθούν στο κεφάλι μιας καρφίτσας την ώρα που η οθωμανική λαίλαπα τους είχε χτυπήσει ήδη την πόρτα; Η διαφθορά είναι ένα μεγάλο ζήτημα, όμως δεν είναι θέμα για το «μπαλκόνι», αλλά για τις αίθουσες των δικαστηρίων…

   

  Θεόδωρος Αν. Σπανέλης

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.