Χρονόμετρο

  Ο Γιάν(ν)ης η Ζωή & και οι άλλοι…

  Δημοσιεύτηκε στις

  Να είναι τυχαίο άραγε ότι η στροφή προς το «ρεαλισμό» της κυβέρνησης Τσίπρα συμπίπτει με δύο «διαζύγια»; Το ένα αφορά την αποχώρηση του Γιάν(ν)η Βαρουφάκη από την διαπραγματευτική ομάδα ως αρχή και από την κυβέρνηση στη συνέχεια. Το δεύτερο και ίσως το πιο επώδυνο για το ΣΥΡΙΖΑ, αφορά την απομόνωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και την μοναξιά που βίωσε την Τετάρτη το βράδυ, όταν είδε την πρόταση της να παίρνει μόνο τρείς ψήφους και αν αποδοκιμάζεται από τους συντρόφους της. Η Ζωή δεν είναι χαζή, γνωρίζει καλά, το πόσο σκληρά λειτουργεί η Αριστερά απέναντι στους απόβλητους, αυτούς που έχουν βρεθεί έξω από την κομματική γραμμή. Αν υπάρχει κάτι που μπορεί κανείς να της καταλογίσει είναι η σταλινική αντίληψη των πραγμάτων και μια υποβόσκουσα νευρωτική κατάσταση που την οδηγεί στο να λειτουργεί σαν καρικατούρα.

   

  Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε λίγες ημέρες πήραν έναν μεγάλο μάθημα, κι αυτό είναι το πόσο μεγάλη απόσταση υπάρχει ανάμεσα στις ιδεοληψίες μια κομματικής δράκας στελεχών και την σκληρή πραγματικότητα που υπάρχει έξω στη ζωή. Μόνο που για να πάρουνε αυτό το μάθημα χρειάστηκε η χώρα να βρεθεί μέσα στο λάκκο των λεόντων. Από σήμερα θα έχουμε μια νέα κυβέρνηση που αν την είχαμε από τον Ιανουάριο θα βρισκόταν η χώρα σε πολύ καλύτερη θέση. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πήραν ένα μάθημα που μας κόστισε ως χώρα πολύ ακριβά, αλλά ας μην μένουμε στη ζημιά, να δούμε το κέρδος.

   

  Αν τα όσα υποσχέθηκε και για τα οποία δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας προχθές το βράδυ στην βουλή, γίνουν πράξη, δηλαδή η δικαιότερη κατανομή των βαρών, θα έχει πετύχει ένα άθλο πολύ μεγάλο, αν όμως η διαχείριση των πραγμάτων είναι ίδια και απαράλλακτη με ότι γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, τότε θα δικαιώσει πλήρως τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος του τόνισε ότι το σημαντικό της ψηφοφορίας για τη συμφωνία είναι ότι «έπεσε» η διάκριση μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί!!!

   

  Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος έχει απόλυτο δίκιο, η διάκριση αυτή έχει υποχωρήσει και πλέον υπάρχουν οι Ενωτικοί και οι Ανθενωτικοί και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που έχει να διαχειριστεί ο κ. Τσίπρας, δηλαδή το τι θα κάνει με τους οπαδούς της Δραχμής!!!

   

  Όσο για τις προαναγγελθείσες εκλογές, η γενική πεποίθηση που υπάρχει είναι ότι και πάλι νικητής θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να είναι, για να έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να υπάρξει δικαιότερη διαχείριση του μνημονίου προς όφελος των αδυνάτων, διαφορετικά θα περάσει στην ιστορία ως η μεγάλη απάτη προς τον ελληνικό λαό. Πλέον ο κ. Τσίπρας, δεν έχει ούτε το άλλοθι του Βαρουφάκη, ούτε της Κωνσταντοπούλου, ούτε του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της παρέας του!!! Τώρα πιο έμπειρος από ποτέ και με λυμένα τα χέρια του έχει να παλέψει πια με τις δικές του υποσχέσεις!!!

   

  Θεόδωρος Αν. Σπανέλης


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.