Χρονόμετρο

  Η πασαρέλα…

  Δημοσιεύτηκε στις

  Δύσκολος ο στίβος της πολιτικής, αν θέλεις να υπηρετήσεις τα κοινά με συνέπεια και αυταπάρνηση, κατά κάποιο τρόπο είναι σαν να μάχεσαι για την πατρίδα σου, στο πολεμικό μέτωπο. Σε αυτή την περίπτωση δίνεις μια μάχης, κατά την οποία η ψυχή σου και το σώμα σου είναι αφιερωμένα στον κοινό σκοπό, δεν νοιάζεσαι ούτε για το τι χρήματα μπαίνουν στην τσέπη σου, ούτε για το πόσα ακίνητα έχει στο δικό σου όνομα ή μελών της οικογένειά σου.  Σκληρό είναι να ζεις και να εργάζεσαι για το κοινό καλό, για το συμφέρον όλης της κοινωνίας και όχι για την τσέπη την δική σου και τον δικό σου ανθρώπων, αλλά απόλυτα χριστιανικό!

   

  Τα παραπάνω πέρασαν ως σκέψη φυλλομετρώντας το πόθεν έσχες των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που δόθηκαν χθες στην δημοσιότητα και για ένα μήνα μόνο, θα είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο, μετά θα τα καταπιεί το μαύρο σκοτάδι. Δεν θα σταθώ στο πόσο τίμιες είναι οι δηλώσεις και στο πόσα μπορεί να έχουν αποκρύψει οι βουλευτές μας. Κι αυτό γιατί και αυτό που βλέπουμε είναι άξιο σχολιασμού!!!

  Εδώ και τρεισήμισι χρόνια η χώρα είναι σε πόλεμο… Σε έναν οικονομικό πόλεμο που ήδη έχει αφήσει πίσω του ένα σοβαρό αριθμό απωλειών και αυτό χωρίς να γνωρίζουμε τον τελικό απολογισμό της καταστροφής, ακόμη. Μετράμε θύματα σε ανθρώπινες ζωές, είτε από αυτοχειρίες, είτε από την κατακόρυφη αύξηση των καρδιαγγειακών και των καρκινικών νοσημάτων, είτε απώλειες από την απουσία ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, είτε απώλειες από την απουσία τροφής ή θέρμανσης, είτε απώλειες από την απουσία ενός γενικότερου κλίματος αντίστασης στην θεομηνία που έχει ενσκήψει επάνω από τη χώρα, είτε απώλειες από την απουσία ηγετών που με το παράδειγμά τους θα δώσουν δύναμη και κουράγιο στους πιο αδύνατους.

   

  Ο αείμνηστος δήμαρχος Καβάλας Λευτέρης Αθανασιάδης, παρομοίαζε τον πολιτικό στίβο με την πασαρέλα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι σαν την πασαρέλα, όταν ανέβεις επάνω δεν μπορείς να κρύψεις τίποτα, φαίνεται ακόμη και ο φλεβίτης στο πόδι σου». Και έτσι είναι, όταν κατέχεις ένα αξίωμα αναδεικνύονται όχι μόνο τα χαρίσματά σου αλλά και τα ελαττώματά σου. Και το πόθεν έσχες, με όποιες αδυναμίες και αν έχει είναι μια καλή «φωτογραφία» για το πώς λειτουργεί ο καθένας από τους 300.

   

  Η γενική εικόνα είναι ότι οι περισσότεροι είναι πάρα πολύ καλά αποκατεστημένοι, τόσο καλά που δεν μπορούν να νοιώσουν, αλλά ούτε και  να καταλάβουν, τον άνεργο, το χαμηλοσυνταξιούχο, τον μισθωτό που έχει υποστεί απανωτές περικοπές και φορολογικές αφαιμάξεις, τον άρρωστο που περιμένει στην ουρά του ΕΟΠΠΥ για ένα ραντεβού, το νέο που έχει όνειρα αλλά οι γονείς του δεν έχουν χρήματα να τον στηρίξουν. Γι’ αυτό και δεν μπορούν να ηγηθούν σε μια πορεία ανόρθωσης και εξόδου από την χώρα, γιατί δεν είναι σαν όλους εμάς που καθημερινά μοχθούμε για το μεροκάματο, ακόμη και αυτοί που δηλώνουν μισθωτοί είναι καλά τακτοποιημένοι!!!

   

  Θεόδωρος Α. Σπανέλης

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.