Χρονόμετρο

  Παραπινάκιος και από κάτω Χρυσή Αυγή

  Δημοσιεύτηκε στις

  Αν έχει τύχει να πέσει στα χέρια σας η εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ίσως να έχετε διαβάσει την τελευταία σελίδα όπου φιλοξενεί μια ανώνυμη στήλη με τον τίτλο «Παραπινάκιος». Αν αυτή η στήλη έμενε σε μια χιουμοριστική διάθεση σχολιασμού της επικαιρότητας δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα με την ανωνυμία, ούτε η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία είναι… Όμως η εν λόγω στήλη χθές ανέλαβε να κάνει «σοβαρή» ανάλυση των πραγμάτων και να μιλήσει περί εθνικισμού τσουβαλιάζονταν κυριολεκτικά ότι βρήκε μπροστά της. Θέμα της, η διένεξη Πατριωτικής Κίνησης και Θόδωρου Μουριάδη για το θέμα του Μεντρεσέ. Πρώτα απ’ όλα να σημειώσουμε ότι ανέλαβε αυτόκλητος συνήγορος του κ. Μουριάδη για την επίθεση που δέχεται από την Πατριωτική Κίνηση, ενώ η ίδια στήλη πριν μερικούς μήνες ως «Λόλα», εξέφραζε τον «ερωτισμό» της προς το πρόσωπο του κ. Μουριάδη και μάλιστα με τρόπο προσβλητικό!!! Τώρα ανέλαβαν να τον υπερασπιστούν απέναντι στην επίθεση των εθνικιστών!!!

  Ας τα προσπεράσουμε αυτά, και να πάμε στην ουσία. Η μοναδική αλήθεια αυτού του δημοσιεύματος είναι ότι ήμασταν η μοναδική φωνή που είπε ΟΧΙ στην παρουσία του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Καβάλα και στην δημιουργία Κέντρου Οθωμανικών Σπουδών στην Καβάλα. Το σχέδιο τους το φτάσαμε μέχρι το ΥΠΕΞ και τη Βουλή και καταφέραμε να το ματαιώσουμε. Τότε που φωνάζαμε, μόνοι, δεν μίλησε ούτε η Πατριωτική Κίνηση ούτε κανένας άλλος. Είπαμε το ΟΧΙ στον Νεοθωμανισμό γιατί πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι είναι η μετεξέλιξη του Κεμαλικού καθεστώτος. Ο Νέο-οθωμανισμός είναι αδελφάκι του Ναζισμού και ο Ερντογάν με τον Νταβούτογλου είναι φασίστες. Δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά και οι επαναστατημένοι Τούρκοι που μάτωσαν και έδωσαν και την ζωή τους στα επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ. Όταν αγωνιούσαμε για τους επαναστατημένους της πλατείας Ταξί, ο Παραπινάκιος και ο Παρακοιμώμενος μήπως απολαμβάνανε τα (νέο) Οθωμανικά γούστα στις παραθαλάσσιες βίλες του Βοσπόρου; Γιατί αλήθεια, τόσος καημός για το δικό μας ΟΧΙ στον Νταβούτογλου και τα νέο – οθωμανικά του σχέδια; Γιατί καημό και απωθημένα εκφράζουν που τους χαλάσαμε τα σχέδια να κάνουν την Καβάλα ένα νέο – οθωμανικό παράρτημα.

  Στην εν λόγω στήλη αναγράφεται μια φράση του Μπρέχτ και στην οποία αναφέρεται ότι μετά την ήττα του Ναζισμού δήλωσε: «Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος, Η σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό». Το εκλαμβάνουμε ως πράξη αυτοσαρκασμού να γράφετε αυτή η φράση στην εφημερίδα που εδώ και δύο χρόνια είχε αναλάβει την διαφήμιση των δράσεων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (Επ’ αυτού υπάρχει και σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ που βάζει τα πράγματα στην θέση τους για το ρόλο της Νέας Εγνατίας και την προβολή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ) και της Πατριωτικής Κίνησης στην Καβάλα και πολύ περισσότερο όταν φιλοξενείται στην εν λόγω στήλη, δείγμα του σύγχρονου φασιστικού λόγου. Όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να κρύψουν ποιός είναι ομοτράπεζος των χουντικών στην Καβάλα, όπως επίσης δεν μπορούν να καταδικάζουν τον φασισμό, με την προβιά του δημοκράτη και να υμνούν τον φασισμό του Ερντογάν με το πραγματικό τους πρόσωπο… Μικρή είναι η πόλη και γνωριζόμαστε, ας μην αρχίσουμε να σκαλίζουμε τι έκανε ο καθένας τον καιρό της Χούντας, γιατί θα αναγκαστούμε να γίνουμε δυσάρεστοι!!!

  Θεόδωρος Α. Σπανέλης

   

  Χωρίς ψευδώνυμο και χωρίς ίχνος φερετζέ


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.