Χρονόμετρο

  Η Αγ. Βαρβάρα και η «πρώτη φορά Αριστερά»…

  Δημοσιεύτηκε στις

  Αν δεν ήταν ανοιχτό το θέμα της συμφωνίας με του εταίρους (και δανειστές μας) και γενικότερα η κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, με την πτώχευση και το Grexit να πλανώνται ως εφιάλτης από πάνω μας, η σημερινή κατάσταση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μια διασκεδαστική ανάπαυλα στην ρουτίνα που θα ζούσαμε.

   

  Η «πρώτη φορά Αριστερά», αφού τακτοποίησε το μείζον θέμα που έχει να κάνει με την διεθνή εικόνα της χώρας, δηλαδή την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του Υπουργείο Οικονομικών, έστρεψε τα μάτια της στα «αναπτυξιακά» και «θρησκευτικά» θέματα και εν μέσω συνεδρίασης Eurogroup, ανέδειξε τα μείζονα θέματα, του πόσο παραγωγική επένδυση είναι για τους νέους αγρότες η καλλιέργεια της Κάνναβης, η οποία θα συνοδεύεται από την αποποινικοποίηση της χρήσης της, καθώς και στη λιτανεία των λειψάνων της Αγ. Βαρβάρας!!!

   

  Επειδή πιστεύω ότι σε μια εποχή απαξίωσης κάθε ιδεολογίας και βίωσης από τους ανθρώπους ενός τεράστιου υπαρξιακού κενού, κάθε ενέργεια προώθησης ουσιών που δημιουργούν εξάρτηση, (χασίς, αλκοόλ, κάπνισμα κ.λπ.) ισοδυναμεί με δωρεάν παροχή σχοινιού και σαπουνιού σε απελπισμένους, αν μη τι άλλο είναι άκαιρη αυτή η συζήτηση. Τα ναρκωτικά είναι μια μάστιγα και κάποιοι πλουτίζουν, αλλά μια ακόμη απελευθέρωση (στις τόσες πολλές που ζούμε) δεν πιστεύω ότι αποτελεί βοήθεια προς κάθε βασανισμένο…

   

  Το ίδιο πιστεύω και για το θέμα της λιτανείας των λειψάνων της Αγ. Βαρβάρας, η ύπουλη απαξίωση των ιερών και οσίων, δεν μπορεί πια να αποτελεί δείγμα αριστεροφροσύνης σε μια κυβέρνηση που ετοιμάζεται να κάνει σάλτο μορτάλε, έχοντας ως «συνέταιρο» ένα κόμμα που βρίσκεται στο όρια της ακροδεξιάς. Πιο ακροδεξιά, φτάνεις πια στην Χρυσή Αυγή. Αντί λοιπόν ο πρώην δημοσιογράφος της Αυγής και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να προβαίνει σε αυτές τις δηλώσεις μήπως είναι προτιμότερο να απευθυνθεί στον Πάνο Καμμένο και να του πει το παράπονο που έχει; Αν δεν το θέλει, ας μιλήσει τουλάχιστον στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουπλή που θα συνοδέψει τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Αγ. Σάββας (και αυτό συμβαίνει για πρώτα φορά, λείψανα αγίων να τα συνοδεύει πολιτικός!!!), αν αυτό δεν είναι παλαιοκομματισμός του χειρίστου είδους, τι είναι αλήθεια;

   

  Αν αυτό που βλέπουμε είναι η «πρώτη φορά Αριστερά» ο φόβος του Παναγιώτη Λαφαζάνη για την ήττα που θα υποστεί η Αριστερά στην Ελλάδα δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση μιας ατιμωτικής συμφωνίας, αλλά και από όλα αυτά τα ευτράπελα που γεμίζουν, σχεδόν καθημερινά, την πολιτική επικαιρότητα. Ναι, «πρώτη φορά Αριστερά» αλλά σοβαρότητα και σεβασμό στον πολίτη!!!

   

  Θεόδωρος Αν. Σπανέλης


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.