Χρονόμετρο

  Αυτή είναι η ανανέωση της ΝΔ;

  Δημοσιεύτηκε στις

  Γράφει ο Θεόδωρος Αν. Σπανέλης

   

  Διαβάζω διάφορα χιουμοριστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του είδους, «Έζησαν την εποχή που πηγαίναμε στο σούπερ μάρκετ και γεμίζαμε το καλάθι» ή το άλλο «έζησα στην εποχή που πετούσαμε τα ρούχα πριν παλιώσουν» και διάφορά άλλα, δεικτικά του πόσο πολύ έχει αλλάξει η ζωή μας τα τελευταία δέκα χρόνια.

  Μετά την τελευταία ανακοίνωση της ΝΔ για τα πρώτα ονόματα υποψηφίων βουλευτών, όπου ο κύριος κορμός είναι στελέχη που προέρχονται από τον βαθύ κομματικό σωλήνα, μπορώ και εγώ με την σειρά μου να δηλώσω ότι «έζησαν στην εποχή που για να είναι κάποιος υποψήφιος βουλευτής, είχε προσφέρει πρώτα στην κοινωνία και όχι στο κόμμα»!!!

  Θυμάμαι λοιπόν την εποχή, όπου έπρεπε κάποιος να έχει διακριθεί ως επιστήμονας, ως ενεργός πολίτης – μέσα από επαγγελματικούς συλλόγους και κοινωνικούς φορείς – ή ως επιτυχημένος επαγγελματίας, για να πάει η ηγεσία του κόμματος και να του ζητήσει να της κάνει την τιμή να μπει στο ψηφοδέλτιο. Η μακροχρόνια δράση ήταν η εγγύηση της αποδοχής από τους πολίτες – ψηφοφόρους, της συγκεκριμένης υποψηφιότητας!

  Σήμερα όταν βλέπεις ένα κόμμα που θέλει να γίνει κυβέρνηση, να προτάσσει τα κομματικά στελέχη, έναντι των ενεργών πολιτών, αναρωτιέσαι, αυτό είναι η ανανέωση που θέλει να εκφράσει στην κοινωνία; Αυτές είναι οι φρέσκιες ιδέες; Αυτό είναι ο νέος αέρας που θέλει να φέρει στην ελληνική κοινωνία μετά από δέκα χρόνια βαθιάς κρίσης που έχει απορρυθμίσει τα πάντα;

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.