Χρονόμετρο

  Τα ψέματα τελείωσαν…

  Δημοσιεύτηκε στις

  Δεν χρειάζεται να καταφύγει κανείς σε θεωρίες συνομωσίας για να ερμηνεύσει τα περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στην ζωή μας. Για παράδειγμα, αν δεχθούμε ως αλήθεια αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι Έλληνες, δηλαδή ότι το δίδυμο Βενιζέλου – Σαμαρά, είναι «πουλημένοι» και «προδότες», τότε γιατί δεν τους στήριξαν στις εκλογές της 25η Ιανουαρίου τα «αφεντικά» τους οι Ευρωπαίοι και τους άφησαν να ηττηθούν; Δεν θα ήταν πιο εύκολο για τους ξένους να τους δώσουν προεκλογικά βοήθεια και να έρθουν τώρα να λεηλατήσουν την χώρα μας; Τι πιο φυσιολογικό;

   

  Δεν το έκαναν και όχι μόνο αυτό, με δηλώσεις τους ορισμένοι κοινοτικοί παράγοντες τους κατηγορούσαν ότι μετά τις ευρωεκλογές το έριξαν στο «τσάμικο», δηλαδή στον λαϊκισμό, ενισχύοντας έτσι έμμεσα το ρεύμα που είχε διαμορφωθεί υπέρ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Εκείνη την εποχή επίσης, τέλος 2014, αρχές 2015, τα ιδιωτικά κανάλια, αυτά που εδώ και χρόνια κάθε σκεπτόμενος πολίτης τα καταγγέλλει για την άθλια και φθηνή προπαγάνδα τους, έδιναν βήμα και απεριόριστο χρόνο στα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αυτοί οι δημοσιογράφοι που σήμερα καταγγέλλονται ως οι προδότες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας τότε ήταν άριστοι.

   

  Τα δύο θέματα μπορεί να σάς φαίνονται άσχετα μεταξύ τους, αν σκεφτείτε όμως ότι αυτή τη στιγμή η Ελληνική Βουλή, έχει κληθεί να ψηφίσει το πιο σκληρό, το πιο άδικο και το πιο υφεσιακό μνημόνιο και μάλιστα με τους ψήφους της Αριστεράς, κατά κύριο λόγο, ίσως αρχίσετε να βγάζετε κάποια συμπεράσματα…

  Μήπως τελικά οι Ευρωπαίοι εταίροι μας «διέγραψαν» τους Σαμαρά – Βενιζέλο γιατί δεν μπορούσαν να φέρουν προς ψήφιση ένα τόσο βαρύ μνημόνιο; Μήπως τα ιδιωτικά κανάλια δούλεψαν τόσο καλά για να ενισχύσουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. γιατί ήταν το μόνο κόμμα που θα μπορούσε να αντέξει στις πιέσεις των πολιτών και να ψηφίσει το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο;

   

  Και γιατί σχεδόν όλα τα κανάλια τάχθηκαν τόσο ανοιχτά υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, αν πραγματικά ήθελαν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  στην κυβέρνηση; Μα πολύ απλά γιατί ήξεραν ότι με αυτή την στάση τους θα έστελναν τον κόσμο στο ΟΧΙ όπως επίσης και για αυτό το λόγο βγήκαν και όλοι οι «σκελετοί» από το χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ήθελαν ένα δυνατό ΟΧΙ το οποίο είναι η «φυλακή» του Αλέξη Τσίπρα και συγχρόνως αυτό που τον καθιστά κυρίαρχο του παιχνιδιού, ώστε να αντιμετωπίσει τυχόν εσωτερικές αντιδράσεις. Αυτά για όσους νόμιζαν ότι ήταν ένα δείγμα δημοκρατικής λειτουργίας!!!

   

  Το υπό έγκριση μνημόνιο είναι τα δεσμά μας σε μια Ευρώπη που θα γίνεται όλο και πιο οικονομοκεντρική. Σε αυτές τις περιπτώσεις το GREXIT φαντάζει ως η καλύτερη λύση… μόνο που μια τέτοια λύση, έχει ανάγκη από μια ηγεσία εθνικοκεντρική, ένα σχέδιο επεξεργασμένο έτσι ώστε να μην προκύψει ως ένα τυχαίο γεγονός αλλά ως επιλογή και φυσικά, ένα λαό που να είναι έτοιμος να την βγάλει με χόρτα και ψωμί… Διαφορετικά δεν είναι λύση, αλλά τιμωρία και μάλιστα πολύ σκληρή.

  Απ’ όσα έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας το τελευταίο χρόνο, θα κρατήσω μια κουβέντα: «το παιχνίδι με την Ελλάδα είναι γεωπολιτικό και διαπραγματευόμαστε με αυτό το όπλο»!!! Πολύ μεγάλη αλήθεια, μόνο που δεν μάς είπε ποιος είναι ο δικός του ρόλος!!!

   

  Θεόδωρος Αν. Σπανέλης


  Δημοσιεύτηκε στις 1

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.