Χρονόμετρο

  Οι κυλόττες της Συμέλας και το εκλογικό αποτέλεσμα

  Δημοσιεύτηκε στις

  Αυτές οι εκλογές θα περάσουν ως ένα ευχάριστο διάλειμμα, ανάμεσα σε ένα καλοκαίρι που «βούλιαξε» στα capital controls και σ’ ένα φθινόπωρο που έρχεται με έντονες φορο – καταιγίδες!!!  Αλήθεια, έχετε προσέξει ότι ενώ η τηλεόραση διαθέτει καθημερινά δεκάδες ώρες για την προεκλογική κίνηση, σπανίως έως καθόλου δεν ανοίγει η συζήτηση για το τι θα πληρώσει σε φόρους ο Έλληνας πολίτης μέχρι το τέλος του χρόνου; Για να ξέρετε το συνολικό ποσό των φόρων ξεπερνάει τα 12 δισ. Ευρώ, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι κάθε μήνα θα φεύγουν από την τσέπη των φορολογούμενων και κατ’ επέκταση από την αγορά χρήματα που θα ξεπερνούν τα 4 δισ. Ευρώ.

   

  Τέτοιου μεγέθους αφαίμαξη δεν έχουμε ξαναζήσει και φυσικά θα πρέπει αυτό να γίνει με τέτοιο τρόπο που δεν θα ανοίξει μύτη!!! Είναι βαρύ το φορτίο που θα σηκώσουμε και το οποίο με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στην πλήρη φτωχοποίηση του πληθυσμού. Ευτυχώς που φέτος το καλοκαίρι παρά τις τρέλες των πολιτικών και την ανευθυνότητα που τους χαρακτηρίζει,  ο τουρισμός έφερε έσοδα και κάποιοι άνθρωποι θα έχουν κάποια χρήματα να αντέξουν!!!

   

  Ως εκ τούτου, το φορτίο θα είναι πάρα πολύ βαρύ και καμία κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να το αντέξει, παρά μόνο αν έχει ευρύτερη στήριξη από ένα μεγάλο φάσμα του πολιτικού κόσμου, διαφορετικά θα υπάρχει πρόβλημα.

   

  Επειδή λοιπόν δεν μπορούν να μιλήσουν για όλα αυτά τα θέματα που είναι σαν καυτές πατάτες, τι κάνουν; Το έχουν ρίξει στην «τρελίτσα»!!! Με χιούμορ δευτεροκλασάτο, ατάκες επιπέδου επιθεώρησης και προεκλογικά σποτ που θα μπορούσαν να σταθούν επάξια σαν σκετς σε παράσταση του Δελφιναρίου, μας παραμυθιάζουν για να πάμε στις εκλογές, να ψηφίσουμε και να τους απαλλάξουμε από κάθε ευθύνη.

   

  Για την περίπτωση ταιριάζει ένα ποντιακό ανέκδοτο που θα το μεταφέρουμε όσο πιο κόσμια γίνεται. Ρωτάει η Συμέλα την μητέρα της για το τι εσώρουχο να φορέσει την πρώτη νύχτα του γάμου της, «Να φορέσω το κόκκινο; Θα αρέσει στον Γιώρικα; Ή να φορέσω το μπλε;» για να εισπράξει την απάντηση της μάνα της «Συμέλα, ότι χρώμα βρακί και να φορέσεις, τον ίδιο άντρα θα πάρεις, αυτό δεν αλλάζει»!!! Ε, έτσι είναι και αυτές οι εκλογές, ότι κόμμα και να ψηφίσετε η ίδια κυβέρνηση θα βγει. Για αυτό τέρμα τα «Πρώτη φορά Αριστερά» ή «Εμείς είμαστε το νέο και οι άλλοι είναι το παλιό», είναι σαν τις κυλόττες, κάνουν την ίδια δουλειά ότι χρώμα και αν έχουν!!!

   

  Θεόδωρος Αν. Σπανέλης

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.