Χρονόμετρο

  Η Καβάλα θέλει δήμαρχο!

  Δημοσιεύτηκε στις

  ΓΡΑΦΕΙ ο Θεόδωρος Αν. Σπανέλης

   

  Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά τα αποκαλυπτήρια, της προτομής του Παύλου Μελά, που θα γίνουν το Σάββατο στην Καβάλα, είναι το μοναδικό έργο που θα έχει «εγκαινιαστεί» επί δημαρχίας Δήμητρας Τσανάκα. Το εμβληματικό κτήριο της Μεγάλης Λέσχης που ξεκίνησε επί δημαρχίας Σιμιτσή, δεν κατάφερε να το ολοκληρώσει, όπως επίσης και την πολυδιαφημισμένη ανάπλαση του Βερούλιου στάδιου, με πόρους αποκλειστικά του Δήμου Καβάλας, για να είναι πιο ευέλικτες οι διαδικασίες, δεν θα έχει παραδοθεί, στα τέλη Μαϊου.

  Λογικό είναι λοιπόν η κ. Τσανάκα, να θέλει να πανηγυρίσει με τον δέοντα τρόπο που τις ταιριάζει, αυτή την μοναδική στιγμή στην θητεία της. Και μην ακούσω ότι το κάνει για την ιστορία της Μακεδονία που βάλλεται και τα σχετικά, γιατί αυτά τα λόγια είναι «στάχτη στα μάτια», όταν έχει επιδείξει πολλάκις, τόσο μεγάλη αδιαφορία σε θέματα ουσίας που έχουν να κάνουν με την ελληνικότητα της Μακεδονίας, όπως είναι η ανάδειξη των Φίλιππων, της αρχαίας και βυζαντινής περιόδου της πόλης μας (για την Νεάπολη και την Χριστούπολη μιλάμε, αν δεν καταλαβαίνει) και φυσικά για τον Απόστολο Παύλο που μίλησε στα ελληνικά για τον Μακεδόνα άνδρα. Όταν όλα αυτά τα έχει αγνοήσει, μια προτομή του Παύλου Μελά, δεν μπορεί να ξεπλύνει την ντροπή της απραξίας και της αδιαφορίας που έχει επιδείξει.

  Βέβαια, το πρόβλημα είναι γενικότερο, δεν είναι η αδιαφορία μόνο γι’ αυτά τα θέματα αλλά για όλα τα ζητήματα της πόλης, από τις λακκούβες και τις πεσμένες γέφυρας, μέχρι τον τουρισμό και την απουσία ευταξίας στην πόλη. Η μοναδική λέξη που ταιριάζει στην κ. Τσανάκα, είναι το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ. Η πόλη έχει ανάγκη από δήμαρχο, μένει να δούμε αν η εκλογές του Μαΐου θα μπορέσουν να αναδείξουν, ένα νέο πρόσωπο που με μια ισχυρή ομάδα θα διοικήσει με πυγμή και αποφασιστικότητα το Δήμο Καβάλας, αφήνοντας στην άκρη τα πανηγύρια.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.