Χρονόμετρο

  Ο δάκος που θα γίνει δράκος!!!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Η αποδοχή της κριτικής από ένα πολιτικό πρόσωπο, μόνο οφέλη μπορεί να του προσκομίσει, καθώς του προσφέρει τροφή για σκέψη και αυτό οδηγεί σε αποφάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα της ασκούμενης πολιτικής. Εξάλλου αυτό είναι και το νόημα της δημοκρατίας, ο έλεγχος της εξουσίας και η αποδοχή από τα πολιτικά πρόσωπα της κριτικής για να μπορούν να διορθώνονται. Το σημαντικότερο στοιχείο όλων και με καθολική ισχύ είναι το γεγονός ότι η αποδοχή της κριτικής είναι χαρακτηριστικό των ευφυών ανθρώπων.

   

  Στα λόγια όμως, όλα εύκολα είναι. Όλοι μιλάνε για δημοκρατία και την θετικής τους διάθεση να εκτεθούν στον έλεγχο, αλλά στην πράξη, όταν αυτό συμβεί ανακαλύπτουν «πολιτικές συνωμοσίες» και παρασκήνια, γιατί δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι κριτική χωρίς περιεχόμενο δεν πιάνει τόπο.

   

  Την περασμένη εβδομάδα ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και ο στενός του συνεργάτης, θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Αλέκος Ιωσηφίδης, «τίναξαν» στο αέρα την συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης που θα ενέκρινε το πρόγραμμα δακοκτονίας, κύρια γα τη Θάσο, επειδή δεν ήθελαν η δημοσίευση για την πρόσληψη των δύο γεωπόνων που είναι απαραίτητη για την υλοποίηση του προγράμματος, να δημοσιευθεί σε δύο εφημερίδες που τους ασκούν κριτική, το ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ και την 7Η ΜΕΡΑ. Προτίμησαν να αφήσουν τους ελαιοπαραγωγούς στα έλεος του δάκου, που καταστρέφει φέτος την σοδειά τους, καθώς άργησε να ξεκινήσει το πρόγραμμα, από γινάτι!!!

   

  Απέρριψε ο κ. Ιωσηφίδης με πραξικοπηματικό τρόπο την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας και ζήτησε να ετοιμάσουν νέα, με δύο άλλες εφημερίδες που θεωρεί ότι δεν του ασκούν κριτική, οπότε δικαιούνται να τύχουν προνομιακής μεταχείρισης. Λειτούργησε λες και η Επιτροπή Ανάπτυξης είναι το αμπέλι του παππού του και μπορεί να κάνει ότι του αρέσει.

   

   

  Δυστυχώς όμως για την θλιβερή και ακατάλληλη διοίκηση του Χρήστου Μέτιου, το πραξικόπημα δεν πέρασε!!! Στην χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής που ήρθε εκ νέου το θέμα της δακοκτονίας, με αλλαγμένες τις εφημερίδες, δεν εγκρίθηκε η νέα εισήγηση και απορρίφθηκε με 4 – 3 ψήφους!!! Ο κ. Ιωσηφίδης δεν μπόρεσε να πείσει, ούτε τους δικούς τους συμβούλους που μετέχουν στην επιτροπή να στηρίξουν την πραξικοπηματική του ενέργειας – με τις ευλογίες πάντα του κ. Μέτιου και υπέστη Βατερλό!!!

   

  Ευτυχώς, μέσα στο κλίμα διάλυσης και ισοπέδωσης των πάντων στην Περιφέρεια ΑΜΘ, που έχει δημιουργήσει η ακαταλληλότητα του Χρήστου Μέτιου να ασκήσει διοίκηση, υπάρχουν σοβαροί και τίμιοι περιφερειακή σύμβουλοι, που δεν «βάζουν πλάτη» στην εκτροπή της κατάστασης και έχουν το θάρρος να ψηφίζουν με λογική και σύνεση.

   

  Βέβαια η άτυχοι σε αυτή την υπόθεση είναι οι ελαιοπαραγωγοί που δακοκτόνους ακούνε και δακοκτόνους δεν βλέπουν. Επειδή έχουμε τεράστια εμπιστοσύνη στις ικανότητες του κ. Ιωσηφίδη είμαστε βέβαιοι ότι θα φτάσουν τα Χριστούγεννα, θα πέσουν χιόνια στην Θάσο, τα παιδάκια θα λένε τα κάλαντα, οι νοικοκυρές θα ψήνουν τσουρέκια και στους ελαιώνες του νησιού θα κυκλοφορούν οι πρώην δάκοι, που λόγω αβελτηρίας της διοίκησης Μέτιου, πλέον θα έχουν γίνει δράκοι!!!

   

  Θεόδωρος Αν. Σπανέλης

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.