Χρονόμετρο

  Αναβολή στη δίκη του Χρ. Γλάνου για τον Οκτώβρη

  Δημοσιεύτηκε στις

  Αναβολή για τις 4 Οκτωβρίου 2018 έδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης στη δίκη για την υπόθεση υπεξαίρεσης 255.000 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, στην οποία κατηγορούμενος είναι ο πρώην πρόεδρος, Χρήστος Γλάνος.

  Ο νομικός εκπρόσωπος του Χρ. Γλάνου, Λεωνίδας Παππάς, κατέθεσε το αίτημα αναβολής, παρουσιάζοντας έγγραφο εισαγωγής του εντολέα του στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας με κοιλιακό άλγος.

  Ο Δήμος Καβάλας σε περίπτωση εκδίκασης θα δήλωνε παράσταση πολιτικής αγωγής με τους δικηγόρους Απόστολο Αγελαράκη και Θανάση Αθανασίου.

   

   

  Όπως προκύπτει από το βούλευμα, ο κατηγορούμενος απέσπασε το ποσό των 255.582,27 ευρώ μετά από συνολικά 197 αναλήψεις από τις τράπεζες Πειραιώς και Αττικής, στις οποίες διέθετε λογαριασμούς η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης παραπέμπεται σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις με τις διατάξεις του Νόμου περί καταχραστών, που επισείουν ακόμη και ισόβια κάθειρξη.

   

  Σύμφωνα με την απολογία του, που αναφέρεται στο βούλευμα, ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής με τα ποσά που υπεξαίρεσε, κάλυπτε δικές του ανάγκες, με ιδιαίτερη έμφαση στην αποπληρωμή διενέργειας του τυχερού παιγνίου «Πάμε Στοίχημα»!

   

  Επίσης, σημειώνεται ότι οι αναλήψεις για τον παραπάνω λόγο ξεκίνησαν από τις 27 Σεπτεμβρίου 2013, ενώ η τελευταία χρονολογείται στις 6 Σεπτεμβρίου 2014, δηλαδή έξι μέρες μετά την παράδοση – παραλαβή της διοίκησης από την παράταξη του Κωστή Σιμιτσή, όπου ανήκε ο πρώην πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην παράταξη της Δήμητρας Τσανάκα, που ανέλαβε καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου του 2014!

   

  Ο Χρήστος Γλάνος ομολόγησε επίσης ότι υπεξαίρεσε ποσά από τους λογαριασμούς της Σχολικής Επιτροπής, αλλά ανέφερε ότι δεν θυμάται ποιο είναι το ύψος αυτών.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.