Χρονόμετρο

  Ξεκινάνε εμβολιασμούς στις 10/1 οι «Γιατροί του Κόσμου»

  Δημοσιεύτηκε στις

   Τις εκδηλώσεις τους στο διάστημα των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και τις δράσεις τους με την αλλαγή του έτους παρουσίασε χθες το παράρτημα των «Γιατρών του Κόσμου» στην Καβάλα.

  Οι υπεύθυνες κυρίες του παραρτήματος σχημάτισαν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από γάλατα, στα πρότυπα αυτού στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, ενώ τα γάλατα αυτά, όπως και τρόφιμα, θα διανεμηθούν σε άπορους συμπολίτες μας, που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη από στήριξη.

  Η επικεφαλής του παραρτήματος των «Γιατρών του Κόσμου» στην Καβάλα, Άννα Γιοβανιού, ανέφερε στο «Χ» ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια γίνεται κάθε χρόνο. Όπως ένα μεγάλο δέντρο σχηματίζεται στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα από κούτες γάλατα και περίπου τέσσερις τόνους τρόφιμα που μοιράζονται επίσης σε άπορους, έτσι κι εδώ συγκεντρώσαμε σε σχήμα δέντρου γάλατα που προέρχονται από δωρεές μελών μας. Στην προσπάθεια μας, άξιοι συμπαραστάτες τα τελευταία χρόνια είναι ο πολιτιστικός σύλλογος «Ιχνηλάτες».

   

  Εμβολιασμοί στην Π.Ε. Καβάλας από τις 10 Ιανουαρίου

  Η δράση των «Γιατρών του Κόσμου» δε θα περιοριστεί μόνο σε διανομή τροφίμων, αλλά με την έναρξη της νέας χρονιάς θα υπάρχει μια νέα καμπάνια για τον εμβολιασμό παιδιών ανασφάλιστων συμπολιτών μας στην περιφέρεια του νομού Καβάλας και γειτονικούς νομούς. Η κ. Γιοβανιού ανέφερε ότι καθημερινά «χορηγούμε εμβόλια σε ανασφάλιστα παιδιά και φάρμακα σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Εκτός αυτού με κινητές μονάδες επισκεπτόμαστε τις περιφερειακές ενότητες Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Δράμας. Από τις 10 Ιανουαρίου και μετά θα επισκεφθούμε τη Θάσο και τους δήμους Παγγαίου, Νέστου και Ξάνθης, με κινητές μονάδες και με τρεις γιατρούς, έναν οφθαλμίατρο, μια γυναικολόγο και έναν παιδίατρο.

  Όσο για την καθημερινότητα και τα προβλήματα συμπολιτών μας, με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι «Γιατροί του Κόσμου», η υπεύθυνη του παραρτήματος Καβάλας, σημείωσε: «Ξεκινήσαμε το 2007 το παράρτημα στην Καβάλα και τότε εμβολιάζαμε 10 παιδιά. Σήμερα, η κατάσταση είναι τραγική, καθώς έχουμε φτάσει τα 140. Έχουμε αναλάβει τον πλήρη εμβολιασμό αυτών των παιδιών που μας τα στέλνουν από το νοσοκομείο, από τα Κέντρα Υγείας Ελευθερούπολης και Χρυσούπολης. Ένα παιδί, μόνο κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής του, χρειάζεται περίπου 600 ευρώ για εμβόλια, ποσό που είναι αδύνατο να καλύψουν οι γονείς», κατέληξε η κ. Γιοβανιού.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.