Χρονόμετρο

  Την ώρα που είχε μπλοκάρει όλη η Καβάλα που ήταν η δημοτική αστυνομία;

  Δημοσιεύτηκε στις

  Μια κόλαση έζησαν χθές το μεσημέρι, όσοι καβαλιώτες επιχείρησαν, να πάνε στα σπίτια τους, με τα αυτοκίνητα τους. Βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στα χιόνια, για σχεδόν τέσσερεις ώρες. Οι δρόμοι φρακαρισμένοι, οι διασταυρώσεις μπλοκαρισμένες και οι οδηγοί στα όρια της νευρικής κρίσης!!! Μάλιστα όλη αυτή η κατάσταση, είχε ως συνέπεια να μην μπορούν να κινηθούν και τα οχήματα που θα πρόσφεραν βοήθεια, αλατιέρες, χωματουργικά μηχανήματα κ.λ.π.

   

  Ο μεγάλος απών, εκείνη τη στιγμή ήταν αυτός που θα ρύθμιζε την κυκλοφορία. Όσοι περιμένανε ότι η Δημοτική Αστυνομία θα ήταν στους δρόμους, έκαναν λάθος. Την ώρα εκείνη η Δημοτική Αστυνομία ήταν κλειστεί και οι υπάλληλοι της είχαν σχολάσει και είχαν πάει σπίτια τους!!! Απίθανο, αλλά στο Δήμο Καβάλας, αυτοί είναι οι κανόνες, επί δημαρχίας Δήμητρας Τσανάκα. Το τονίζουμε αυτό μιας και οι παλαιότεροι θυμούνται τον αείμνηστο δήμαρχο Λευτέρη Αθανασιάδη, που ήταν συνεχώς στους δρόμους και επόπτευε την κατάσταση στην πόλη και δεν δίσταζε ακόμη και τον τροχονόμο να κάνει σε ώρες αιχμής!!! Αυτό συνέβαινε γιατί πάνω απ’ όλα, ήταν η καλή λειτουργία της πόλης, προς όφελος των Καβαλιωτών. Έννοιες ξένες για την σημερινή δημοτική αρχή της Δήμητρας Τσανάκα και των συνεργατών της.

   

  Σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει θεσμικό ρόλο να ρυθμίζει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, παρά μόνο να ασχολείται με τα ζητήματα στάθμευσης!!! Ωστόσο, σε μια τέτοια κρίσιμη για την λειτουργία της πόλη, στιγμή, θα μπορούσε να ασχοληθεί επικουρικά βοηθώντας το έργο της τροχαίας, η οποία επίσης ήταν απούσα, προφανώς λόγω εμπλοκής της στα προβλήματα του εθνικού δικτύου.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.