Χρονόμετρο

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΣΜΕΝΗ ΓΕΦΥΡΑ: «Δραπέτευσε» η Δήμητρα Τσανάκα, ενοχλημένο το Π.Σ. από την στάση της

    Δημοσιεύτηκε στις

    Στον «αέρα» το έργο και η προοπτική μόνιμης επίλυσης του προβλήματος, λόγω της άρνησης του Δήμου Καβάλας να συνεργαστεί

     

    Το ζήτημα της δικαιοδοσίας της πεσμένης γέφυρας, στο παλιό νοσοκομείο, τέθηκε μετ’ επιτάσεως, στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, καθώς τα μέλη του κλήθηκαν να εγκρίνουν την σύναψη σύμβασης με την Εγνατία Οδό Α.Ε. για την μελέτη των αιτιών και την πρόταση λύσης του προβλήματος και στην συνέχεια την δημοπράτηση του έργου. Το θέμα έχει ανακύψει μετά την πτώση τμήματος, αλλά ακόμη δεν έχει δοθεί μια απάντηση, στην οποία να συμφωνούν όλοι, σε ποιανού την δικαιοδοσία ανήκει η γέφυρα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι το έργο κατασκευάστηκε από την ΔΕΥΑΚ και ο Δήμος Καβάλας είχε την ευθύνη της συντήρησης μέχρι πρόσφατα, αλλά τώρα, ως γνωστόν, αποποιείται κάθε ευθύνης.

     

    Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα, ερωτηθείς ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος γιατί ο Δήμος Καβάλας δεν μετέχει στην εν λόγω προγραμματική σύμβαση, απάντησε φανερά ενοχλημένος από την εξέλιξη, ότι «ο Δήμος Καβάλας δεν δέχθηκε να μετέχει στην σύμβαση, οπότε θέλοντας να σταθώ στην επίλυση του προβλήματος προχώρησα στην σύμβαση της Περιφέρειας με την Εγνατία Οδό Α.Ε.». Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και ο κ. Μέτιος δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του για την εξέλιξη αυτή.

     

    Για την προγραμματική σύμβαση υπήρξε παρέμβαση και από την Τεχνική Υπηρεσία Έργων της Αντιπεριφέρειας Καβάλας, την οποία μετέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, με μια σειρά εύστοχες παρατηρήσεις για την ταυτότητα της γέφυρας, με τις οποίες συμφώνησε ο κ. Μέτιος αποδεχόμενος να ενσωματωθούν στην σύμβαση. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο επικεφαλής της μείζονος παράταξης, Φώτης Καραλίδης τόνισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, η γέφυρα δεν είναι εθνική οδό, η ευθύνη ανήκει στην ΔΕΥΑΚ και αν δεν τακτοποιηθεί αυτό το ζήτημα προέβλεψε ότι θα ανακύψει νομικό ζήτημα και θα έχει ως αποτέλεσμα να καταπέσει η σύμβαση. Επίσης ασκήθηκε σκληρή κριτική για την άρνηση του Δήμου Καβάλας να αναλάβει τις ευθύνες του και να μετέχει στην προγραμματική σύμβαση. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε το σύνολο της αντιπολίτευσης ζητώντας να ξεκαθαρίσει το ζήτημα σε ποιόν ανήκει η αρμοδιότητα της γέφυρας

     

    Τέλος, ο χρόνος ολοκλήρωσης της μελέτης είναι 15 μήνες με προϋπολογισμό περίπου 830.000 ευρώ, ενώ θα επακολουθήσει η δημοπράτηση, αλλά όπως επισημάνθηκε υπάρχει κίνδυνος, να μην προχωρήσει τίποτα αν δεν τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες, με σημαντικότερη σε ποιόν ανήκει η πεσμένη γέφυρα. Κάτι που θα αργήσει να συμβεί όσο αρνείται να συνεργαστεί ο Δήμος Καβάλας.


    Δημοσιεύτηκε στις

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.