Χρονόμετρο
Xristos Gakis

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ: Άφησαν απλήρωτο το προσωπικό, για να πληρώσουν τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

  Δημοσιεύτηκε στις

  Σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, πέρασε ως έκτακτο και κατ’ επείγον ένα θέμα που αφορούσε το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Το θέμα αφορούσε την μεταφορά πίστωσης ποσού 10.000 ευρώ, όχι για να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες του φορέα, αλλά για να καλυφθεί το κόστος των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων – πέρα των ήδη γνωστών 120.000 ευρώ που είχαν δαπανηθεί από το Δήμο Καβάλας  – στις οποίες μετείχε το ΔΩΚ!!!

   

  Την ίδια στιγμή το διδακτικό προσωπικό του ΔΩΚ ήταν απλήρωτοι. Η δημοτική αρχή όμως επέλεξε να πληρώσει τις εκδηλώσεις και να αφήσει τους ανθρώπους να κάνουν Χριστούγεννα χωρίς να έχουν πληρωθεί. Οι διδάσκοντες του Δημοτικού Ωδείου είναι απλήρωτοι μέχρι σήμερα, αφού έχουν πληρωθεί για Οκτώβρη και Νοέμβριο, αλλά τους οφείλονται τα δεδουλευμένα Δεκεμβρίου. Το χειρότερο είναι ότι οι διοικούντες τον Δήμο Καβάλας, ήξεραν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τον Δεκέμβριο (λόγω μη ύπαρξης χρημάτων στους αντίστοιχους κωδικούς) πριν από τις γιορτές, αλλά άφησαν τους διδάσκοντες με την εντύπωση ότι τις πρώτες μέρες μετά τις διακοπές θα πληρώνονταν. Το ότι δεν θα πληρωθούν το έμαθαν την παραμονή της ημέρας κατά την οποία επρόκειτο να πληρωθούν και αυτό μόνο κατόπιν ερώτησης στην αρμόδια υπάλληλο του Ωδείου.

   

  Λοιπόν, η ουσία είναι ότι οι διοικούντες το ΔΩΚ δεν φρόντισαν να υπάρχουν χρήματα αρκετά για τη μισθοδοσία των διδασκόντων, γι’ αυτό δημιουργείται και θα δημιουργείται συνεχώς πρόβλημα. Καθυστερούν πάσης φύσεως πληρωμές: προμηθευτές, προσκεκλημένοι καλλιτέχνες (οι Εσθονοί που εμφανίστηκαν στο Ιμαρέτ το καλοκαίρι του 2017 εξοφλήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2018) και φυσικά οι διδάσκοντες. Αυτοί είναι, τέτοιοι νοικοκύρηδες διοικούν την πόλη. Προτιμούν να ξοδεύουν για να φαίνονται οι ίδιοι σε εκδηλώσεις, χορούς και πανηγύρια και αφήνουν ανθρώπους απλήρωτους να κάνουν γιορτές.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.