Χρονόμετρο

  ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ:Βιβλίο από τις εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Από τις Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο «ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ». Πρόκειται για μια άψογη μετάφραση της Χριστιάνας Τζιώρτζιου πάνω στην αγγλόφωνη έκδοση «The energy Imperative». Συγγραφείς του βιβλίου είναι οι Μιχάλης Οικονομίδης, Παναγιώτης Δαλαμαρίνης, Φιλ Ρέυ και Λέοναρντ Καλφαγιάν.

   

   

  Το βιβλίο πρόκειται να παρουσιαστεί και στην Καβάλα τον επόμενο μήνα.

   

  Το βιβλίο τούτο είναι μια εμπεριστατωμένη ανάλυση του ενεργειακού παρόντος και μέλλοντος και της επίδρασης της ενέργειας στο περιβάλλον.

  Η κάλυψη του θέματος είναι διεθνής και ισορροπημένη, προσφέροντας μια αναλυτική προσέγγιση μεταξύ της συνεχώς αυξανόμενης ανάγκης για ενέργεια και της δημιουργίας πλούτου, ενώ ταυτοχρόνως ο κόσμος χρειάζεται να προσέχει το περιβάλλον και να αποφεύγει όσο είναι δυνατόν την πιθανότητα μιας περιβαλλοντικής καταστροφής. Το βιβλίο αναλύει την διεθνή κατάσταση, ποιες χώρες παράγουν, ποιες χώρες καταναλώνουν και μέχρι ποίου σημείου τις πηγές ενέργειας. Ποιες είναι οι πιθανότητες για εναλλακτικές μορφές ενέργειας, ποιες πηγές ενέργειας θα είναι λογικές στο μέλλον και ποιες όχι; Όπως αναφέρεται στην εισαγωγή των συγγραφέων, υπάρχει η πίστη ότι μέχρι το 2030 τα ορυκτά καύσιμα θα συνεχίσουν να αποτελούν το 80% της συνολικής ενεργειακής παγκόσμιας σύνθεσης. Με βάση την προηγούμενη πρόβλεψη η Ελλάδα σήμερα έχει εστιάσει τις προσπάθειες της στην Έρευνα & Παραγωγή Κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων για τα οποία υπάρχουν ήδη βάσιμες πιθανότητες ύπαρξης σημαντικών ανακτήσιμων αποθεμάτων. Εξ’ άλλου ήδη η Ανατολική Μεσόγειος έχει αποδειχτεί ότι περιέχει ενεργειακές πηγές διεθνούς ενδιαφέροντος και η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι έτοιμη να παίξει το ρόλο που ενδείκνυται σε αυτό τον νευραλγικό τομέα της οικονομίας & μέσα σε αυτή την γεωπολιτική τοποθεσία. Το κείμενο καλύπτει την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά που διέπουν το ενεργειακό σύστημα με ένα επαρκώς ελαφρύ άγγιγμα έτσι ώστε να μην αποτρέψει τον αναγνώστη που δεν έχει τεχνικές γνώσεις, ενώ επιβεβαιώνει ωστόσο τις εξαιρετικές επενδύσει στην γνώση και την εφαρμογή της που απαιτούνται για παροχή ενέργειας στους καταναλωτές.

   Τι περιλαμβάνει

  Τα έξι πρώτα κεφάλαια ασχολούνται με τα ορυκτά καύσιμα, ποια είναι αυτά, που βρίσκονται, πού τα ελέγχει και όλα τα στάδια παραγωγής μεταφοράς και επεξεργασίας που απαιτούνται μέχρι αυτά να φτάσουν στο τελικό καταναλωτή.

  Το Κεφάλαιο 7 αναφέρεται στον ρολό του γαιάνθρακα, στο παρελθόν στο παρόν αλλά και τον ρόλο που θα διαδραματίσει στο μέλλον.

  καύσιμα μεταφορών, τις προοπτικές και τον ρόλο που θα διαδραματίσουν στο μέλλον.

  Τα Κεφάλαια 10 και 11 αναφέρονται στο περιβάλλον και τις κλιματικές αλλαγές που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, καθώς και την επίδραση των ορυκτών καυσίμων σε αυτή.

  Το Κεφάλαιο 12 ασχολείται με το μέλλον της ενέργειας και τέλος το Κεφάλαιο 13 αναφέρεται στην Νότιο – Ανατολική Μεσόγειο και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που πρόσφατα ανακαλύφθηκαν στην περιοχή.

  Το βιβλίο απευθύνεται σε ευρύ κοινό, από απλούς αναγνώστες που θέλουν να ενημερωθούν πάνω στο θέμα των ενεργειακών πηγών, μέχρι τους εξειδικευμένους επαγγελματίες των οποίων οι καριέρες καλύπτουν την αφρόκρεμα των βιομηχανιών, καθώς και τον τομέα των υπηρεσιών σε όλο το φάσμα της οικονομίας.

   

   Σχετικά με τους συγγραφείς:

  Ο Μιχάλης Οικονομίδης είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον, και ο Managing Partner συμβουλευτικής εταιρείας πετρελαίου. Είναι επίσης ο Αρχισυντάκτης της Energy Tribune

  Ο Παναγιώτης Δαλαμαρίνης είναι μηχανικός πετρελαίου και μέλος συμβουλευτικής εταιρίας πετρελαίου. Δραστηριοποιείται επίσης στην ενεργειακή γεωπολιτική και στρατηγική.

  Ο Φιλ Ρέϋ είναι ο διευθυντής της In Tuition energy Associates, Μια συμβουλευτική εταιρεία κατάρτισης με έδρα στη ΝΑ Ασία. Βρίσκεται στη Σιγκαπούρη.

  Ο Λέοναρντ Καλφαγιάν είναι ανώτερος σύμβουλος με μια παγκόσμια ολοκληρωμένη εταιρεία ενέργειας. Βρίσκεται στο Χιούστον.

  Κείμενο 1ης στήλης

  Κείμενο 2ης στήλης


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.