Χρονόμετρο

  ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ: Προσφεύγουν στο ΣτΕ για τις περικοπές των αποδοχών τους

  Δημοσιεύτηκε στις

  Τα διαφυγόντα ποσά από τις περικοπές των αποδοχών που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 αποφάσισαν  να διεκδικήσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

   Να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας μέσω των νομικών τους εκπροσώπων αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας για να διεκδικήσουν τις περικοπές των αποδοχών τους  που έγιναν αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012, και οι οποίες επιβλήθηκαν με τον επίμαχο μνημονιακό νόμο, όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης στο Γ.Ν.Κ.

  Οι περικοπές αυτές κρίθηκαν αντισυνταγματικές με πέντε αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε πρόσφατη προσφυγή που έκαναν οι ένστολοι δημόσιοι λειτουργοί (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί).

  Τότε, το ΣτΕ έκρινε ότι οι αποδοχές των ένστολων πρέπει «να είναι επαρκείς για αξιοπρεπή διαβίωση και ανάλογες της σημασίας της αποστολής τους για το κράτος», ενώ προσθέτουν ότι από τα άρθρα 23,29 και 45 του Συντάγματος απορρέει η αρχή της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης των ένστολων.
  Αυτή είναι και η πεπατημένη που θα ακολουθήσουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

  Χθες, αποφασίστηκε ότι θα ξεκινήσει η συλλογή των απαραίτητων εγγράφων, με δύο συντονιστές γιατρούς από κάθε βαθμίδα στο Γ.Ν.Κ., ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τουλάχιστον σε ένα μήνα και η προσφυγή θα κατατεθεί τον προσεχή Σεπτέμβρη.

  Στη χθεσινή Γ.Σ. των νοσοκομειακών γιατρών του Γ.Ν.Κ., ο πρόεδρος Χάρης Τριανταφυλλίδης ενημέρωσε ότι είναι σε τελικό στάδιο η ολοκλήρωση του φακέλου από τον δικηγόρο εκ Θεσσαλονίκης που ανέλαβε την υπόθεση για τις οριζόντιες περικοπές από 16%-25% στις εφημερίες των γιατρών για το πρώτο εξάμηνο του 2012 και για τις οποίες θα κατατεθεί αγωγή, αρχικά για τις περικοπές των ειδικευόμενων γιατρών και ακολούθως για το μόνιμο προσωπικό του Γ.Ν.Κ.

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.