Χρονόμετρο

  Φεστιβάλ γαστρονομίας στην Αθήνα, μόνο με συνταγές της Καβαλιώτικης κουζίνας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Φεστιβάλ Γαστρονομίας της τοπικής κουζίνας του νομού Καβάλας, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Μαρτίου, με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

  Στο εστιατόριο Balkone στην περιοχή Κουκακίου, το βράδυ της Δευτέρας, ο Καβαλιώτης Βραβευμένος Σεφ, Νίκος Φωτιάδης, παρουσία και της Προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Αναστασίας Ιωσηφίδου, θα παρουσιάσει ειδική κουζίνα με τοπικά πιάτα της Καβάλας, όπως το προσφάϊ του καπνεργάτη, την ψαρόσουπα με ταχίνι Παγγαίου, το σαρδελοπίλαφο, τη σαλάτα θαλασσινών, το αρνάκι με σπανάκι και πολλά άλλα.

  Τα τοπικά πιάτα της Καβάλας θα προσφέρονται στο εστιατόριο, ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα, που θα διαρκέσει το Φεστιβάλ γαστρονομίας.

  Να σημειωθεί ότι οι συνταγές διαμορφώθηκαν στα πολύ πετυχημένα σεμινάρια γαστρονομίας, που πραγματοποιήθηκαν στην Καβάλα, με τον σεφ Νίκο Φωτιάδη και περιλαμβάνονται σε σχετικό εγχειρίδιο με συνταγές.

  Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Καβάλας και του Προέδρου του κ. Μάρκου Δέμπα, και τη στήριξη, αλλά και προσφορά προϊόντων από τοπικές επιχειρήσεις γαστρονομίας, κρασιού κλπ.

  Στην κεντρική παρουσίαση της ερχόμενης Δευτέρας, έχουν προσκληθεί για να δοκιμάσουν τους τοπικούς μεζέδες της Καβάλας, όλοι οι δημοσιογράφοι και τα μέσα ενημέρωσης που ασχολούνται με την γαστρονομία, προκειμένου στη συνέχεια να καταγράψουν και να δημοσιοποιήσουν τις εντυπώσεις τους.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.