Χρονόμετρο

  ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ: Προσπαθούν να (ξανά) μπουν από το «παράθυρο» στην Μητρόπολη Φιλίππων

  Δημοσιεύτηκε στις

  Με ανυπόστατα στοιχεία (σχετική διάψευση εδώ) τα οποία διοχέτευσαν σε παραεκκλησιαστική ιστοσελίδα των Αθηνών, οι γνωστοί σκοτεινοί κύκλοι που στοιχήθηκαν πίσω από την υποψηφιότητα του αρχιμανδρίτη Παύλου Κίτσου, επιχειρούν να επιβάλουν καθεστώς συνδοίκησης, στην νέα εποχή που ανοίγεται για την Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, μετά την εκλογή του μητροπολίτη κ. Στεφάνου.

  Έχοντας χάσει το παιχνίδι της εκλογής μητροπολίτη, στρέφονται τώρα στο να διαμορφώσουν ένα καθεστώς  ελέγχου του νέου Μητροπολίτη, προκειμένου να μπορούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι ο νέος μητροπολίτης αγνοεί πρόσωπα και πράγματα στην Καβάλα. Με συκοφαντίες και με σύνδεση ασύνδετων μεταξύ τους γεγονότων, έπλασαν σενάρια στα οποία αναμιγνύονται, δήθεν κλοπή χρημάτων και χρυσαφικών, το ύψος του κόστους του μνήματος του μακαριστού μητροπολίτη μας Προκοπίου και τέλος καυγάδες μεταξύ κληρικών, ώστε να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι υπάρχει μια δήθεν ζοφερή κατάσταση. Όλα αυτά τα σερβίρουν κατάλληλα διανθισμένα και στο τέλος προβάλουν την λύση της αξιοποίησης του κ. Παύλου Κίτσου και άλλων ιερέων (;;;) ως τους πλέον ικανούς που θα επιβάλουν την εκκλησιαστική τάξη. Σε αυτό το σημείο του κειμένου ίσως να επιβεβαιώνουν τις φήμες που θέλουν τον κ. Κίτσο να εποφθαλμιά τη θέση του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Φ.Ν.Θ., ώστε ο ίδιος και οι συν αυτώ να συν-διοικούν. Όπως αναφέρουν κύκλοι που γνωρίζουν τα παρασκήνια, οι 9.000 υπογραφές και τα ψηφίσματα υπέρ της εκλογής του, θα αξιοποιηθούν τώρα ως μέσω πίεσης προς το νέο μητροπολίτη για να αποδεχτεί εκχώρηση εξουσίας προκειμένου να αποφύγει «παρατράγουδα». Εξάλλου οι ίδιοι κύκλοι είχαν παίξει ανάλογα παιχνίδια και στο παρελθόν. Πλέον τα πράγματα έχουν σοβαρέψει πάρα πολύ και έστω αυτή την στιγμή ο κ. Παύλος Κίτσος θα πρέπει να διαχωρίσει τη θέση του, καταδικάζοντας αυτές τις πονηρές τακτικές, γιατί δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι επιτρέπει να αναμιγνύεται το όνομά του σε αυτά τα παιχνίδια που είναι έξω από την εκκλησιαστική τάξη. Αν δεν το πράξει, στο τέλος ίσως να είναι, ενδεχομένως, μόνο αυτός, που θα βρεθεί εκτεθειμένος! Η διαπίστωση ότι τον εκτιμάει η καβαλιώτικη κοινωνία, κάτι που το απέδειξε εξάλλου, ας μην γίνει αφορμή για να γίνουμε μάρτυρες γεγονότων που θα χαλάσουν την καλή εικόνα του. Θα είναι άσχημο για όλους και πρώτα απ’ όλους γι΄ αυτούς που τον στήριξαν.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.