Χρονόμετρο

  Η Καβάλα με τα μάτια ενός γάλλου δημοσιογράφου

  Δημοσιεύτηκε στις

  Φιλοξενία απεσταλμένου από το περιοδικό Nouvel Observateur, που δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του

   

  Η πρώτη από μια σειρά επισκέψεων Γάλλων δημοσιογράφων που θα ξεναγηθούν στις ομορφιές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, σε μια προσπάθεια ανοίγματος στην τουριστική αγορά της Γαλλίας ξεκίνησε εδώ και λίγα 24ωρα.

  Φιλοξενούμενοι της αντιπεριφέρειας Καβάλας ήταν ο αρχισυντάκτης της ειδικής έκδοσης για τον τουρισμό στο περιοδικό Nouvel Observateur, Πιέρ Μονουρί μαζί με μια φωτογράφο, οι οποίοι γοητεύτηκαν από την ομορφιά της πόλης της Καβάλας όσο και από την περιοχή των Φιλίππων, αλλά και φυσικά από το σμαραγδένιο νησί της Θάσου.

  Στις 4 Ιουνίου την περιοχή μας θα επισκεφθεί άλλος ένας Γάλλος δημοσιογράφος από περιοδικό ειδικό για τουριστικούς πράκτορες, ενώ στο τέλος Ιουνίου είναι προγραμματισμένη μια ομάδα 4-6 δημοσιογράφων από την πόλη της Λυών, ώστε μέσα στο καλοκαίρι του 2014 να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα για την ποιότητα του τουρισμού στην Π.Ε. Καβάλας, σε μια προσπάθεια να γίνει πραγματικότητα η αεροπορική διασύνδεση Καβάλας-Λυών.

   

  Στόχος η αγορά της Γαλλίας

  «Είναι μέρος ενός σχεδίου, που το επεξεργαζόμαστε εδώ και δύο χρόνια για άνοιγμα σε τουριστικές αγορές περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών. Η μία αγορά ήταν η Αγγλία και η άλλη η Γαλλία. Η Γαλλία είναι μια πιο δύσκολη αγορά. Ο τελικός σκοπός είναι να καταλήξουμε σε επιχειρηματικές συναντήσεις και συμφωνίες, ώστε να έχουμε πτήση από Λυών προς Καβάλα και το αντίθετο. Πρώτα, όμως, θελήσαμε να αναδείξουμε και μερικές ακόμη δράσεις, όπως το γαστριμαργικό πεδίο, με τα πιάτα της Καβάλας, αλλά και ορισμένες ακόμη προετοιμασίες σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. Μια από αυτές είναι οι επισκέψεις Γάλλων δημοσιογράφων από τουριστικά περιοδικά. Αυτή είναι η πρώτη αποστολή από τη Γαλλία, με την παρουσία του κ. Πιερ και μιας φωτογράφου από το περιοδικό Nouvel Observateur. Στις 4 Ιουνίου θα αφιχθεί άλλος ένας Γάλλος δημοσιογράφος από περιοδικό ειδικό για τουριστικούς πράκτορες και στο τέλος Ιουνίου περιμένουμε μια ομάδα 4-6 δημοσιογράφων από την πόλη της Λυών, ώστε μέσα στο καλοκαίρι του 2014 να δημιουργηθεί μια εικόνα θετική για την Καβάλα, να διαφημιστούμε και το επόμενο φθινόπωρο να συνεχιστούν οι προσπάθειες είτε είναι στη διοίκηση ο κ. Γρανάς, που υποστήριξε αυτό το πρότζεκτ εξ αρχής είτε όχι μαζί με τον κ. Γερομάρκο.

  Τον Οκτώβρη θα γίνουν οι επιχειρηματικές συναντήσεις και ευχόμαστε να έχουν ευτυχείς καταλήξεις, ώστε να δρομολογηθεί η αεροπορική σύνδεση με τη Λυών μέσω των αεροπορικών εταιρειών Aegean και Easy Jet», δήλωσε ο ειδικός συνεργάτης της αντιπεριφέρειας, Καβάλας Κώστας Παπαδόπουλος.

   

  2 – 3 ημέρες είναι πολύ λίγες

  Από την πλευρά του, ο κ. Μονουρί, δίνοντας, όπως είπε την πρώτη του συνέντευξη στα αγγλικά, γλώσσα που δεν χρησιμοποιεί, παρά ελάχιστα, ανέφερε στο «Χ» ότι έμεινε ενθουσιασμένος από τη φιλοξενία των στελεχών της αντιπεριφέρειας Καβάλας, αλλά και όλων των Καβαλιωτών ειδικότερα. Μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για το νησί της Θάσου, το οποίο χαρακτήρισε «εκπληκτικό», ενώ έμεινε κατενθουσιασμένος από το περιβάλλον στο Ιμαρέτ, όπου και τον συναντήσαμε μαζί με τον κ. Παπαδόπουλο.

   

  Ο απεσταλμένος του περιοδικού Nouvel Observateur σημείωσε ότι «η Καβάλα είναι ένα πανέμορφο μέρος και ειδικά η Θάσος, που είναι εκπληκτική, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Περπάτησα στην Αλυκή, είδα φιλικούς ανθρώπους. Ενθουσιάστηκα με τη θέα από το Ιμαρέτ. Γοητεύτηκα από την επίσκεψη στους Φιλίππους και την ιστορία της περιοχής. Είναι μια περιοχή ιδανική για να μένει κανείς. Κυρίως για τους νέους ανθρώπους. Πιστεύω ότι η Καβάλα είναι μια περιοχή, όπου δε φτάνει για έναν επισκέπτη να απολαύσει τις ομορφιές της μέσα σε 2-3 μέρες. Αυτό που θα βάλω ως τίτλο στο κείμενό μου είναι ότι η επίσκεψη στην Καβάλα για μια ολόκληρη εβδομάδα αποτελεί μια πολύ καλή ιδέα».

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.