Χρονόμετρο

  ΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ: 15 «Γαλάζιες Σημαίες» θα «κυματίζουν» στις ακτές της Π.Ε. Καβάλας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Σε 15 παραλίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας θα «κυματίζουν» οι «γαλάζιες σημαίες» για το 2017, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (15/5) από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), που είναι ο εθνικός διαχειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».

  «Πρωταθλητής» σε αυτή την άτυπη κόντρα αναδείχθηκε ο Δήμος Παγγαίου, καθώς έξι παραλίες, που ανήκουν στα γεωγραφικά του όρια πήραν αυτή τη διάκριση, με τον Δήμο Θάσου να ακολουθεί με τέσσερις παραλίες, όπως και ο Δήμος Καβάλας, ενώ «Γαλάζια Σημαία» θα «κυματίζει» και στην παραλία της Αμμόγλωσσας, στην Κεραμωτή

  Με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 25% των νέων βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 71 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.574 ακτές, 662 μαρίνες και 50 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

  Αναλυτικά, οι παραλίες της Π.Ε. Καβάλας στις οποίες θα «κυματίζει» η «Γαλάζια Σημαία» για το 2017 είναι οι εξής:

   

  Δήμος Θάσου

  – Μακρύαμμος

  – Χρυσή Αμμουδιά 2/Golden Beach Camping

  – Πευκάρι 2/Alexandra Beach

  – Πρίνος-Δασύλιο 2/Ilio Mare Beach

   

  Δήμος Νέστου

  – Αμμόγλωσσα/Κεραμωτή 1

   

  Δήμος Καβάλας

  – Μπάτης

  – Τόσκα/Tosca Beach

  – Καλαμίτσα

  – Περιγιάλι

   

  Δήμος Παγγαίου

  – Αμμόλοφοι

  – Νέα Ηρακλείτσα

  – Νέα Πέραμος

  – Σαρακήνα

  – Οφρύνιο/Τούζλα

  – Ορφάνι


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.