Χρονόμετρο

  Τα «Γαλάζια Νερά» της Δράμας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Θα κινηθείτε στη διαδρομή Καβάλα – Κρηνίδες – Καλαμώνας – Νεροφράχτης – Συμβολή (εναλλακτικά από Νικήσιανη).

  Λίγο έξω από το χωριό Συμβολή βρίσκεται η τοποθεσία «Γαλάζια Νερά» που πήρε το όνομά της από την μικρή λίμνη με γαλαζοπράσινα νερά που σχηματίζει ο ποταμός Αγγίτης.

  Όλα έγιναν εξαιτίας του διπλανού νεροφράχτη που δεσμεύει προσωρινά τα νερά του. Εδώ υπάρχει το περιποιημένο ξενοδοχείο «Το Φαράγγι» με προσεγμένους χώρους για υπαίθριο καφεδάκι και μεσημεριανό φαγητό, με θέα την λίμνη.

  Οπωσδήποτε θα περπατήστε στον ασφάλτινο διάδρομο που ξεκινά μπροστά από το ξενοδοχείο και ακολουθεί παράλληλα το φαράγγι του Αγγίτη, ανεβο-κατεβαίνοντας τους χαμηλούς λόφους και χαρίζοντας εξαιρετικές εικόνες από το σχίσιμο των βράχων και την δημιουργία του φαραγγιού. Στην απέναντι όχθη (μπορείτε να μεταβείτε από γέφυρα) βλέπετε τις εγκαταστάσεις του Σπηλαίου Αλιστράτης.

  Εάν έχετε τη δυνατότητα να είστε με ποδήλατο ή μοτοσυκλέτα θα νιώσετε μοναδικά, καθώς γλιστράτε αρμονικά στον διάδρομο που θυμίζει «τρενάκι του λούνα παρκ».

  Συνολικά μπορείτε να κάνετε 4 χλμ καταλήγοντας στην μεσαιωνική γέφυρα Σταθμού Αγγίστας (ή στην Βιτάστα – Κρηνίδα) σημείο όπου τερματίζουν οι ομάδες που κάνουν rafting στο ποτάμι.

   

  Υπόψη ότι για φαγητό υπάρχουν και οι ταβέρνες της Νικήσιανης, ενώ στα «Γαλάζια Νερά» λειτουργεί ιχθυοκαλλιέργεια – ταβέρνα με πέστροφες.

   

  Σε συνεργασία με ΑΛΛΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.