Χρονόμετρο

  Φυσικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης

  Δημοσιεύτηκε στις

   

  Μπορεί να μην πιστεύετε ότι έχετε κατάθλιψη, αλλά τι γίνεται όταν τα σημάδια αντί να υποχωρούν γίνονται όλο και πιο έντονα;
  Το γεγονός είναι ότι οι  περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από πεσμένη διάθεση ή κατάθλιψη σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι συνήθως αντιλαμβάνονται.

   

  Η κατάθλιψη είναι μια κατάσταση που μπορεί να ‘’χτυπήσει’’ οποιονδήποτε, νέο ή μεγάλο, υγιή ή λιγότερο προσεκτικό άνθρωπο. Μην υποτιμάτε το γεγονός ότι μπορεί να σας επηρεάσει.

  Εάν λοιπόν,

  • αισθάνθηκε πεσμένος για περισσότερες από μερικές συνεχόμενες ημέρες,
  • δυσκολεύτηκε να βρει την ενέργεια που χρειάζεστε για να κάνετε τις δραστηριότητες που απολαμβάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας ή
  • Νιώθετε σαν να έχετε χάσει το κέφι σας για ζωή

   

  όλα αυτά μπορεί να είναι σημάδια ότι μπορεί να δυσκολεύεστε. Πολλοί άνθρωποι δεν αναζητούν την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη για την κατάθλιψη επειδή ντρέπονται να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους, αλλά πραγματικά δεν θα έπρεπε. Είναι πιο συνηθισμένο από όσο νομίζετε. Τώρα, όπως συνηθίζεται, πολλοί γιατροί σπεύδουν να προωθήσουν φάρμακα για να βοηθήσουν στη θεραπεία της κατάθλιψης. Και ενώ τα φάρμακα μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν σε πολλές περιπτώσεις, μην κλείνετε τα μάτια στις υπόλοιπες διαθέσιμες επιλογές. Το γεγονός είναι ότι, συχνά οι φυσικές θεραπείες λειτουργούν εξίσου καλά και δεν συνοδεύονται από τις ανεπιθύμητες παρενέργειες που προκαλούν τα φάρμακα.

   

  Ποιες φυσικές θεραπείες πρέπει να εξετάσετε; Ακολουθούν τρεις προτάσεις…

   

  1. Κάνναβη. Το εκχύλισμα και οι σπόροι κάνναβης που εξάγονται από το φυτό, είναι μια πλούσια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και είναι αυτά τα λιπαρά οξέα που μπορεί να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να χρησιμεύσουν για να τονώσουν τη διάθεσή σας και τη γενική σας προοπτική, βοηθώντας σας να αισθανθείτε καλύτερα και πάλι νωρίτερα.
   Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιείτε τους σπόρους στην καθημερινή σας διατροφή, μπορείτε επίσης να φτιάχνετε ένα αφέψημα όπως είναι το τσάι κάνναβης το οποίο θα σας χαλαρώσει και θα σας βοηθήσει να ρίξετε τα επίπεδα του άγχους.
  2. Άσκηση. Στη συνέχεια, σκεφτείτε να ασκηθείτε. Ένας γρήγορος περίπατος, μια συνεδρία στο γυμναστήριο ή το αγαπημένο σας ομαδικό άθλημα είναι όλοι εξαιρετικοί τρόποι για να καταπολεμήσετε το αρνητικό αίσθημα. Η άσκηση προκαλεί την απελευθέρωση θετικών ενδορφινών που, οι οποίες θα τονώσουν την καλή διάθεση.

   

  Θυμηθείτε ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα μετράει. Μην νομίζετε ότι πρέπει να είναι έντονη ή παρατεταμένης διάρκειας για να κάνει τη διαφορά.

   

  1. Κοινωνική Αλληλεπίδραση. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι να σκεφτείτε την κοινωνική αλληλεπίδραση. Αν και η συνεύρεση με φίλους μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας αυτή τη στιγμή, είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να καταβάλετε προσπάθεια.

   

  Λάβετε υπόψη αυτές τις τρεις συμβουλές και εφαρμόστε τις στη ζωή σας. Κάντε απλές αλλαγές στην καθημερινή σας ρουτίνα – συμπεριλάβετε άσκηση για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.