Χρονόμετρο

  Μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια για τον ΤΑΡ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Αντιπροσωπεία αγροτών και εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων από τον Δ. Καβάλας ενημέρωσαν τους διερχόμενους οδηγούς για τους κινδύνους της όδευσης του Τ.Α.Ρ.

  Ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς από τη διασταύρωση στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα μοίρασαν την Παρασκευή το μεσημέρι εκπρόσωποι από τον Αγροτικό Σύλλογο Καβάλας, καθώς και τους πολιτιστικούς συλλόγους που εδράζουν στις γύρω περιοχές από τα Τενάγη Φιλίππων.

  Στο επίκεντρο της ενημέρωσης, φυσικά, η διέλευση του αγωγού Τ.Α.Ρ. από τα εδάφη, όπου οι ίδιοι κατοικούν και έχει γίνει επανειλημμένα αναφορά ότι είναι επικίνδυνη, αφού τα Τενάγη είναι εδάφη υψηλής παραγωγικότητας, ενώ η παρουσία της τύρφης ουσιαστικά μετατρέπει την περιοχή σε μια εν δυνάμει πυριτιδαποθήκη, εφόσον η όδευση τελικώς θα είναι αυτή.

  Την αγωνία των αγροτών συμμερίστηκαν όλοι οι οδηγοί που πήραν στα χέρια τους τα φυλλάδια, ενώ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης, μιλώντας στο «Χ» για τη χθεσινή κινητοποίηση, ανέφερε: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια να ενημερώσουμε τον κόσμο. Ζητάμε απαντήσεις από την εταιρεία που θα κατασκευάσει τον αγωγό και δεν τις παίρνουμε για το τι θα συμβεί στην περιοχή μας. Ο Αγροτικός Σύλλογος μαζί με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου Καβάλας μοιράζουν φυλλάδια για να μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας».

  Ο κ. Καλπακίδης τοποθετήθηκε και για την ευρεία σύσκεψη των τοπικών φορέων το πρωί της Δευτέρας στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης με τους επιτελείς της κοινοπραξίας του αγωγού. «Υπάρχει διευρυμένη σύσκεψη με καλεσμένους όλους τους φορείς της ΠΑΜΘ για να καταθέσουμε τις απόψεις μας. Εκεί, θα είναι και οι επιτελείς της εταιρείας, όμως νομίζω ότι θα μας πει και πάλι, όλα όσα έχει αναφέρει στο παρελθόν, σχετικά με την όδευση. Δεν παίρνουμε απαντήσεις από την εταιρεία, όμως, για τις φήμες που υπάρχουν για μετακινήσεις πληθυσμών, για μεταδιδόμενα νοσήματα που αναφέρονται στους περιβαλλοντικούς όρους, για πιθανή απώλεια βιοπορισμού των αγροτών, η οποία στα έντυπα για τον Τ.Α.Ρ. αναφέρεται ως προσωρινή, αλλά τελικά είναι μόνιμη. Αυτά πρέπει να εξηγηθούν, να απαντηθούν, κυρίως για τα Τενάγη Φιλίππων και την καλλιεργήσιμη γη που καταπατείται συνεχώς».

  Το πρωί της Δευτέρας και ώρα 9.30 θα υπάρξει μια μίνι προσυνεδρίαση των τοπικών φορέων από την Καβάλα, παρόντος του Άρη Γιαννακίδη στο γραφείο του στην ΠΑΜΘ, ώστε να υπάρξει ένα αραγές μέτωπο στις αιτιάσεις της εταιρείας.

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.